2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nda son şampiyon Arjantin ile Afrika temsilcisi Cezayir karşı karşıya gelecek. ABD'nin Kansas City kentindeki Kansas City Stadı'nda oynanacak mücadele, 17 Haziran Çarşamba günü TSİ 04.00'te başlayacak.
Dünya futbolunun yakından takip ettiği karşılaşmada Arjantin, turnuvaya galibiyetle başlamayı hedeflerken Cezayir ise sürpriz peşinde olacak.
Arjantin Unvanını Korumak İstiyor
2022 Katar Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan Arjantin, Kuzey Amerika'da düzenlenen organizasyonda kupayı korumanın hesaplarını yapıyor. Dünya Kupası'nı üst üste kazanma başarısını daha önce yalnızca İtalya ve Brezilya gösterebildi.
Teknik Direktör Lionel Scaloni yönetimindeki Arjantin, Güney Amerika Elemeleri'ni 18 maçta topladığı 38 puanla lider tamamladı. Arjantin'in elemelerdeki en dikkat çekici sonuçlarından biri ise ezeli rakibi Brezilya'yı 4-1 mağlup etmesi oldu.
Messi Tarihe Geçmeye Hazırlanıyor
Arjantin'in yıldız futbolcusu Lionel Messi, karşılaşmada forma giymesi halinde Dünya Kupası tarihine geçecek. Tecrübeli futbolcu, altıncı kez Dünya Kupası'nda görev alan ilk oyuncu unvanının sahibi olacak.
Elemelerde sekiz gol kaydeden Messi, takımının en etkili hücum silahlarından biri olarak dikkat çekiyor.
Cezayir 12 Yıl Sonra Sahne Alıyor
Afrika elemelerinde başarılı bir performans sergileyen Cezayir, grubunu lider tamamlayarak 2014'ten sonra ilk kez Dünya Kupası bileti aldı. Riyad Mahrez liderliğindeki ekip, organizasyonda beşinci kez mücadele edecek.
Kuzey Afrika temsilcisi, güçlü rakibi karşısında puan ya da puanlar alarak turnuvaya iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.
İki Takım İlk Kez Dünya Kupası'nda Karşılaşacak
Arjantin ile Cezayir bugüne kadar yalnızca bir kez karşı karşıya geldi. 2007 yılında Camp Nou'da oynanan hazırlık maçını Arjantin 4-3 kazanmıştı. O mücadelede Lionel Messi, milli takım kariyerindeki ilk iki gollü maçını oynamıştı.
İki ekip, Dünya Kupası tarihinde ise ilk kez birbirlerine rakip olacak.
Muhtemel 11'ler
Arjantin: Martinez, Molina, Otamendi, Martinez, Medina, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister, Messi, Lautaro Martinez, Julian Alvarez
Cezayir: Zidane, Belghali, Mandi, Bensebaini, Ait Nouri, Boudaoui, Bentaleb, Mahrez, Chaibi, Amoura, Gouiri