Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanan 2025-26 sezonu Şampiyonlar Ligi finali, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Normal süresi 1-1 tamamlanan ve büyük bir taktik savaşına sahne olan mücadelede, uzatma devrelerinde de taraflar birbirine üstünlük kuramadı. 120 dakikalık yoğun mücadele sonrasında kazananı belirleyecek olan penaltı atışlarına geçiliyor.
Son Dakikada Nefesler Kesildi
Uzatma anlarının son bölümünde Arsenal, galibiyet golü için büyük bir baskı kurdu. Mücadelenin 120. dakikasında Viktor Gyökeres ile çok önemli bir pozisyon yakalayan İngiliz ekibi, PSG savunmasını aşamadı. Savunmanın kritik müdahalesiyle top kornere giderken, ardından kullanılan köşe vuruşunda da Paris Saint-Germain oyuncuları dikkatli davranarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
Alman Hakem Daniel Siebert Yönetti
Alman hakem Daniel Siebert’in düdük çaldığı ve TRT 1 ekranlarından tüm dünyada canlı yayınlanan dev final, futbol tarihine geçen maçlardan biri oldu. İki takım da sahada gösterdikleri performansla Avrupa’nın en büyüğü olmayı hak ettiğini kanıtlarken, artık tüm gözler penaltı noktasına çevrildi.
Avrupa'nın En Büyüğü Penaltılarla Belli Olacak
Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldıracak takım, seri penaltı atışları sonrasında netleşecek. Oyuncuların üzerindeki büyük baskı ve kalecilerin göstereceği performans, Avrupa futbolunun yeni sahibini belirleyecek. Futbolseverler şimdi, büyük bir heyecanla başkent Budapeşte’den gelecek şampiyonluk haberini bekliyor.