Fenerbahçe Spor Kulübü, basında yer alan FIFA transfer yasağı haberlerinin ardından kamuoyuna açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüp, uygulanan üç dönemlik transfer yasağının geçici olduğunu bildirdi.
Kulübün açıklamasına göre transfer yasağının nedeni, 2024-2025 sezonunda takıma katılan Youssef En-Nesyri’nin bonservis ücretine ilişkin ödeme süreci oldu.
Fenerbahçe, futbolcunun bonservis bedeli kapsamında 30 Nisan 2026 tarihli transfer taksitinin zamanında ödenmediğini açıkladı. Bunun üzerine ilgili kulübün FIFA nezdinde girişimde bulunduğu belirtildi.
Sarı-lacivertli yönetim, göreve başlamasının ardından geciken söz konusu taksitin ödendiğini bildirdi. Ancak FIFA nezdindeki süreç bununla sınırlı kalmadı.
YASAĞIN NEDENİ EN-NESYRI'NİN BONSERVİS TAKSİTİ
Fenerbahçe tarafından yapılan bilgilendirmede, ilgili kulübün FIFA nezdinde açtığı davada bir sonraki transfer taksitinin de ödenmesini talep ettiği ifade edildi.
Fenerbahçe yönetimi ise bu ödeme konusunda FIFA tarafından verilecek kararı bekledi. FIFA'nın kararının ardından sarı-lacivertli kulübün yapması gereken ödeme kesinleşti.
Kulüp, FIFA tarafından hükmedilen ödemenin ilk mesai günü olan pazartesi günü gerçekleştirileceğini duyurdu.
Fenerbahçe açıklamasında üç dönemlik transfer yasağının kalıcı olmadığına özellikle dikkat çekti. Ödemenin yapılmasının ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanması beklenecek.
Bu işlemlerin ardından kulübe uygulanan transfer yasağının kaldırılacağı bildirildi.
ÖDEME PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK
Fenerbahçe'nin açıklamasında sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin takvim de paylaşıldı. Buna göre FIFA kararıyla hükmedilen ödeme ilk mesai günü gerçekleştirilecek.
Kulüp, ödemenin pazartesi günü yapılacağını ve sonrasında FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanacağını açıkladı.
Sarı-lacivertli kulübün açıklamasına göre transfer yasağı, söz konusu işlemlerin ardından kaldırılacak.
Fenerbahçe böylece basında yer alan üç dönemlik transfer yasağı haberleri üzerine taraftarlarını ve kamuoyunu bilgilendirirken, yasağın geçici olduğunu ve sürecin ödeme sonrasında çözüme kavuşturulacağını bildirdi.
30 NİSAN 2026 TARİHLİ TAKSİT GÜNDEME GELDİ
Kulübün kamuoyuyla paylaştığı açıklamada sürecin başlangıcına ilişkin ayrıntılara da yer verildi.
Buna göre Youssef En-Nesyri'nin bonservis ücretine ilişkin 30 Nisan 2026 tarihli transfer taksiti ödenmedi. Bunun ardından ilgili kulüp FIFA nezdinde girişimde bulundu.
Fenerbahçe'de yönetimin göreve başlamasından sonra geciken taksit ödendi. Ancak karşı tarafın FIFA nezdinde açtığı davada bir sonraki taksitin de ödenmesi yönünde talepte bulunuldu.
Sarı-lacivertli yönetim bu aşamada FIFA'nın kararını bekledi. Kararın çıkmasının ardından yapılması gereken ödeme konusunda da kulübün yol haritası belli oldu.
Fenerbahçe, FIFA kararında hükmedilen tutarın pazartesi günü ödeneceğini kamuoyuna açıkladı.
ÜÇ DÖNEMLİK YASAĞIN GEÇİCİ OLDUĞU BELİRTİLDİ
Fenerbahçe açıklamasında en dikkat çeken noktalardan biri, üç dönemlik transfer yasağının niteliğine ilişkin yapılan bilgilendirme oldu.
Kulüp, söz konusu transfer yasağının geçici olduğunu açıkça ifade etti. Ödemenin gerçekleştirilmesinin ardından FIFA'daki bürokratik işlemlerin tamamlanacağı ve yasağın kaldırılacağı belirtildi.
Böylece Fenerbahçe yönetimi hem transfer yasağının nedenini hem de yasağın kaldırılması için izlenecek süreci kamuoyuyla paylaştı.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada, sürecin Youssef En-Nesyri'nin 2024-2025 sezonundaki transferinden kaynaklanan bonservis ödemesiyle bağlantılı olduğu vurgulandı.
MALİ TABLO GENEL KURULDA AÇIKLANACAK
Fenerbahçe, transfer yasağı açıklamasında kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerine de değindi.
Kulüp, geçmiş döneme ilişkin tüm mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulda paylaşılacağını duyurdu.
Açıklamaya göre mali tablo ve yükümlülükler, kongre üyeleri ve kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşılacak.
Fenerbahçe Spor Kulübü böylece transfer yasağına ilişkin kamuoyunda oluşan gündemin ardından sürecin ayrıntılarını açıklarken, FIFA kararında hükmedilen ödemenin pazartesi günü yapılacağını ve bürokratik işlemler tamamlandıktan sonra yasağın kaldırılacağını bildirdi.