28 Eylül 2026, Pazartesi
weather
16°
Ajans344 | Spor | İsrailli Rakibini Yenerek Dünya Şampiyonu Olan Sporcu, Memleketine Döndü

İsrailli Rakibini Yenerek Dünya Şampiyonu Olan Sporcu, Memleketine Döndü

İtalya’daki Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda finalde İsrailli rakibini yenerek altın madalya kazanan Yiğit Şişman, Kastamonu’da coşkuyla karşılandı.

İtalya’daki Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda finalde İsrailli rakibini yenerek altın madalya kazanan Yiğit Şişman, Kastamonu’da coşkuyla karşılandı.

KAYNAK: (İHA)
İsrailli Rakibini Yenerek Dünya Şampiyonu Olan Sporcu, Memleketine Döndü

İtalya’da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda tüm rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu olan milli sporcu Yiğit Şişman, memleketi Kastamonu’ya altın madalya ve kupayla döndü.

Şampiyona boyunca başarılı bir performans ortaya koyan Şişman, final müsabakasında İsrailli rakibini 3-0 mağlup ederek dünya şampiyonluğuna ulaştı. Milli sporcu, Kastamonu Havalimanı’nda ailesi, yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Tüm Rakiplerini 3-0 Mağlup Etti

Yiğit Şişman, dünya şampiyonasında Çinli, Slovenyalı ve Özbekistanlı rakipleriyle karşılaştı.

Müsabakalarını 3-0’lık skorlarla kazanan milli sporcu, finale yükseldi. Finalde İsrailli rakibiyle karşılaşan Şişman, bu mücadeleyi de 3-0 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonluğa yenilgisiz ulaşan Şişman, böylece kariyerine bir dünya şampiyonluğu daha ekledi.

Kastamonu’da Türk Bayraklarıyla Karşılandı

Şampiyonanın ardından yurda dönen Yiğit Şişman için Kastamonu Havalimanı’nda karşılama programı düzenlendi.

Ailesi, yakınları, vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri genç sporcuyu çiçekler ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Alkışlar eşliğinde havalimanından çıkan Şişman, bir süre omuzlarda taşındı. Milli sporcunun annesi Seyhan Şişman ile babası İmdat Şişman da karşılamada duygusal anlar yaşadı.

Antrenörü Başarıdan Gurur Duyduğunu Söyledi

Yiğit Şişman’ın antrenörü Bekir Bakari Shukakidze, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada sporcusunun performansından memnun olduğunu söyledi.

Şişman’ın çeyrek finalde Slovenyalı, yarı finalde ise Özbekistanlı rakibini 3-0 mağlup ettiğini hatırlatan Shukakidze, final maçının da 3-0 sona erdiğini belirtti.

Antrenör Shukakidze, “Çok mutluyum, çok gururluyum. Sporcum gerekeni fazlasıyla yaptı” ifadelerini kullandı.

Yiğit Şişman: “Allah’a Şükür, Başardım”

Dünya şampiyonu Yiğit Şişman da final müsabakası ve elde ettiği başarıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turnuva boyunca karşılaştığı tüm rakiplerini 3-0 mağlup ettiğini belirten Şişman, “Son adım kalmıştı. Allah’a şükür başardım. İsrailli rakibimi 3-0 yenerek şampiyon oldum. Çok mutlu, çok gururluyum” dedi.

Şişman, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Kariyerinde Önemli Dereceler Bulunuyor

Milli sporcu Yiğit Şişman’ın kariyerinde 8 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Avrupa ikinciliği bulunuyor.

Şişman ayrıca 2025 yılında Muay Thai branşında dünya üçüncülüğü elde etmişti.

İtalya’da kazandığı dünya şampiyonluğuyla kariyerindeki önemli başarılardan birine daha imza atan Şişman, Kastamonu’daki karşılamada kupası ve altın madalyasıyla vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız