Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fransa temsilcisi Olimpik Lyon ile oynayacağı rövanş karşılaşmasının hakem ekibi belli oldu. UEFA tarafından yapılan görevlendirmeye göre kritik mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonundan Maurizio Mariani yönetecek.
Mariani’nin yardımcılıklarını Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Luca Zufferli olacak. UEFA’nın yayımladığı maç bilgilerinde Mariani, Bindoni, Tegoni ve Zufferli’nin tamamının İtalya Futbol Federasyonuna bağlı olduğu görülüyor.
Müsabakanın Video Yardımcı Hakem koltuğunda Marco Di Bello oturacak. AVAR görevini ise Luca Pairetto yapacak. Marco Di Bello ve Luca Pairetto da İtalya Futbol Federasyonundan görevlendirildi. Böylece Lyon-Fenerbahçe karşılaşmasının hakem ekibi tamamen İtalyan isimlerden oluşacak.
Rövanş maçı 26 Ağustos’ta oynanacak
Olimpik Lyon ile Fenerbahçe arasındaki rövanş karşılaşması, 26 Ağustos 2026 Çarşamba günü Fransa’da oynanacak. Türkiye saatiyle 22.00’de başlayacak mücadelede sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin lig aşamasına kalabilmek için sahaya çıkacak.
İstanbul’da oynanan turun ilk karşılaşması 1-1’lik beraberlikle tamamlandı. Bu sonuçla iki takım da rövanş mücadelesine eşitlikle başlayacak. Fransa’daki karşılaşmanın ardından turu geçen takım, 2026-2027 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasında mücadele etme hakkı kazanacak. Elenen ekip ise Avrupa yolculuğunu UEFA Avrupa Ligi’nin lig aşamasında sürdürecek.
Mariani daha önce Fenerbahçe maçlarında görev yaptı
İtalyan hakem Maurizio Mariani, daha önce de Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki karşılaşmalarını yönetti. Mariani; Eintracht Frankfurt-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Slavia Prag ve Nottingham Forest-Fenerbahçe müsabakalarında düdük çaldı.
UEFA’nın açıkladığı görevlendirmeye göre Lyon-Fenerbahçe rövanşında yardımcı hakemler Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni, dördüncü hakem Luca Zufferli, VAR Marco Di Bello ve AVAR Luca Pairetto olacak.