Türkiye, İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları’nda atletizm branşında önemli bir başarıya daha imza attı. Erkekler 4x400 metre bayrak finalinde piste çıkan milli takım, yarışı ilk sırada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu.
Berke Akçam, İhsan Selçuk, Kubilay Ençü ve İsmail Nezir’den oluşan ay-yıldızlı ekip, finalde 3:02.02’lik derece elde etti. Milliler, güçlü rakiplerini geride bırakarak Türkiye’ye atletizmde bir altın madalya daha kazandırdı.
Milli Takım Finalde Zirveye Çıktı
Taranto 2026 Akdeniz Oyunları atletizm yarışlarının son bölümünde gerçekleştirilen erkekler 4x400 metre bayrak finali büyük çekişmeye sahne oldu.
Türkiye adına Berke Akçam, İhsan Selçuk, Kubilay Ençü ve İsmail Nezir koştu. Milli atletler, bayrak değişimlerinde hata yapmadan sürdürdükleri yarışta son metrelerde üstünlüklerini korudu ve finiş çizgisini ilk sırada geçti.
Türkiye'nin erkekler 4x400 metre bayrak takımının altın madalyaya ulaştığı güncel yarış sonuçlarına da yansıdı.
Dört Milli Atlet Aynı Hedefte Buluştu
Altın madalyayı kazanan kadro, Türkiye'nin 400 metre ve 400 metre engelli branşlarında öne çıkan isimlerinden oluştu.
2026 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Kubilay Ençü 45.27 ile 400 metre Türkiye şampiyonu olurken, İsmail Nezir 45.34 ile ikinci, İhsan Selçuk 46.21 ile üçüncü ve Berke Akçam 46.23 ile dördüncü olmuştu. Bu sonuçlar, Taranto'da piste çıkan bayrak takımının sezon boyunca güçlü bir performans sergilediğini ortaya koydu.
İsmail Nezir ve Berke Akçam'dan Çifte Madalya
Milli takımın başarısında yer alan İsmail Nezir ve Berke Akçam, Taranto 2026'da bireysel yarışlarda da kürsüye çıktı.
Erkekler 400 metre engelli finalinde İsmail Nezir 49.01'lik derecesiyle gümüş madalya kazanırken, Berke Akçam 49.55 ile bronz madalyaya ulaştı. İki milli atlet daha sonra 4x400 metre bayrak takımında da altın madalya sevinci yaşadı.
İsmail Nezir, Ağustos ayında Birmingham'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da 400 metre engellide 48.26'lık derecesiyle bronz madalya kazanmıştı. Aynı organizasyonda Türkiye'nin erkekler 4x400 metre bayrak takımı 3:02.96'lık sezonun en iyi derecelerinden birini elde etmişti.
Türkiye Atletizmde Madalya Serisini Sürdürdü
Türkiye, Taranto 2026 Akdeniz Oyunları'nın atletizm yarışlarında bayrak kategorilerinde dikkat çeken sonuçlara imza attı.
Kubilay Ençü, Simay Özçiftçi, İsmail Nezir ve Sıla Koloğlu'ndan oluşan 4x400 metre karışık bayrak takımı da 3:14.85'lik derecesiyle altın madalya kazanmıştı. Türkiye bu başarıyla Akdeniz Oyunları tarihinde karışık bayrak yarışında önemli bir sonuç elde etmişti.
Erkekler 4x400 metre takımının şampiyonluğu ise Türkiye'nin Taranto'daki atletizm madalyalarına bir yenisini ekledi.