Programa Başvurular Resmen Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin eğitim hayatlarını sürdürürken aynı zamanda iş tecrübesi kazanmalarına imkân tanıyan İŞKUR Gençlik Programı (İÜP) başvurularının başladığını duyurdu. Bu yıl kapsamı genişletilen programla birlikte kontenjan sayısı 100 binden 150 bine çıkarıldı.
Geçtiğimiz eğitim döneminde büyük ilgi gören proje, öğrencilerin hem mesleki beceri kazanmasına hem de gelir elde etmesine imkân tanıyor.

Günlük 1.083 TL Ücret Desteği Verilecek

İŞKUR ve devlet üniversiteleri iş birliğiyle yürütülen program kapsamında öğrenciler; iş arama teknikleri, CV hazırlama, mülakat pratiği ve finansal okuryazarlık gibi konularda eğitim alacak. Öğrenciler haftada en fazla üç gün programda yer alabilecek ve her katılım günü için 1.083 TL ödeme alacak.
Bu kapsamda ayda 5 gün katılan bir öğrenci yaklaşık 5.415 TL, 14 gün katılan bir öğrenci ise 15.162 TL gelir elde edebilecek. Öğrencilerin sigorta primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.

Kahramanmaraş’ta 1.854 Genç Programa Katılacak

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında, kentte 1.854 öğrenci programa dahil edilecek. Başvurular 11-15 Ekim 2025 tarihleri arasında e-Devlet, ALO 170 veya İŞKUR e-Şube üzerinden yapılacak. Katılımcılar 17-24 Ekim 2025 tarihleri arasında noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Program 3 Kasım 2025’te başlayacak ve 30 Haziran 2026’ya kadar sürecek.

Eshab-ı Kehf’in Hikayesi ve Külliyesi
Eshab-ı Kehf’in Hikayesi ve Külliyesi
İçeriği Görüntüle

Ali Güner: “Gençlerimiz Eğitimle Deneyimi Birleştirecek”

Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürü Ali Güner, programın gençler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti:
“Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürütülen bu proje, öğrencilerimizin derslerini aksatmadan iş hayatına hazırlanmalarını sağlıyor. Kontenjan artışıyla birlikte bu yıl daha fazla gencimize ulaşacağız. Hedefimiz, gençlerimizin hem deneyim kazanması hem de ekonomik açıdan desteklenmesidir.”

Başvuru Adresi Açıklandı

Üniversite öğrencileri, programa genclik.iskur.gov.tr adresi üzerinden kendi üniversitelerine veya bulundukları kampüse göre başvuru yapabilecekler.

Muhabir: Elife Karaaslan