Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler Günü’nün 105’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, vatan uğruna mücadele eden şehit ve gazilerin fedakârlıklarına dikkat çekti.
Kahramanmaraş Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen anma programı kapsamında Atatürk Meydanı’nda çelenk sunuldu. Ardından şehitlik ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Program, gaziler, şehit yakınları ve protokol üyelerinin katıldığı buluşmayla devam etti.
Gaziler Günü’nün 105’inci yıl dönümü anıldı
Programda değerlendirmelerde bulunan Ömer Oruç Bilal Debgici, 19 Eylül’ün Türk tarihi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Debgici, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilmesinin 105’inci yıl dönümünün idrak edildiğini ifade etti.
Gaziler Günü’nün yalnızca bir anma günü olmadığını belirten Debgici, şehitlerin ve gazilerin ülkenin bağımsızlığı için ortaya koyduğu mücadelenin hatırlanması açısından da önem taşıdığını söyledi.
“Bu topraklar kolay vatan olmadı”
Şehit ve gazilerin Türkiye’nin bugünlere ulaşmasında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Debgici, “Bu topraklar kolay kazanılmadı, kolay vatan olmadı” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Debgici, hayatını sürdüren gazilere sağlık ve esenlik, vefat eden gazilere ise Allah’tan rahmet diledi.
Debgici, milletin huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürebilmesinin arkasında şehitlerin ve gazilerin büyük fedakârlıklarının bulunduğunu ifade etti.
Şehit aileleri ve gazilere destek mesajı
Kahramanmaraş’ın bir evladı olarak gaziler ve şehit aileleriyle her zaman bir arada olmaya gayret ettiklerini belirten Debgici, bundan sonraki süreçte de şehit yakınları ve gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Gazilerin vatan savunmasında ortaya koyduğu mücadelenin unutulmaması gerektiğini ifade eden Debgici, şehit aileleri ve gazilere gösterilecek vefanın toplumsal hafıza açısından önem taşıdığını dile getirdi.
Gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı
Debgici, konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna mücadele eden tüm şehit ve gazileri andı.
Hayatta olan gazilere sağlık, sıhhat ve afiyet dileyen Debgici, vefat eden gaziler ile şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiğini belirterek tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.