04 Temmuz 2026, Cumartesi
weather
30°
Ajans344 | Videolar | Kahramanmaraş Haberleri | Kahramanmaraş'ta Mahalle Sakinlerinden Fabrika İddiası: "Temiz Hava Solumak İstiyoruz"

Kahramanmaraş'ta Mahalle Sakinlerinden Fabrika İddiası: "Temiz Hava Solumak İstiyoruz"

Kahramanmaraş'ın Karaziyaret Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, fabrikalardan yayıldığını iddia ettikleri is ve toz nedeniyle yaşam kalitelerinin düştüğünü belirterek, yetkililerden bölgede inceleme yapılmasını istedi.

Kahramanmaraş'ın Karaziyaret Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, fabrikalardan yayıldığını iddia ettikleri is ve toz nedeniyle yaşam kalitelerinin düştüğünü belirterek, yetkililerden bölgede inceleme yapılmasını istedi.

MUHABİR: Gökhan Dökücü

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Karaziyaret Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, mahalle yakınındaki bazı fabrikalardan çevreye yayıldığını iddia ettikleri is ve toz nedeniyle günlük yaşamlarının olumsuz etkilendiğini öne sürdü. Mahalle sakinleri, çevre kirliliğinin özellikle çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirterek ilgili kurumların bölgede inceleme yapmasını talep etti.

Mahalle Halkı Çevre Kirliliğine Tepki Gösterdi

Karaziyaret Mahallesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, evlerinin, balkonlarının ve araçlarının kısa sürede siyah is tabakasıyla kaplandığını iddia etti. Sürekli temizlik yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri, pencerelerini rahatça açamadıklarını ve temiz hava soluyamadıklarını söyledi.

Vatandaşlar, çevreye yayıldığını öne sürdükleri is ve tozun hem yaşam kalitesini düşürdüğünü hem de sağlık açısından endişe oluşturduğunu dile getirdi.

"Çocuklarımızı Dışarı Çıkaramıyoruz"

Mahalle sakinlerinden biri, elindeki bezde biriken siyah kalıntıları göstererek yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı:

"Bu fabrikalardan çıkan is çocukların ellerine, üzerlerine siniyor. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz, hepsi hasta olacak."

Bir başka mahalle sakini ise evlerinin sürekli toz içinde kaldığını belirterek yaptıkları temizliğin kısa süre içerisinde yeniden boşa çıktığını ifade etti.

Yetkililere Denetim Çağrısı

Karaziyaret Mahallesi sakinleri, çevre kirliliğine neden olduğunu iddia ettikleri durumun araştırılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların bölgede ölçüm ve denetim yapmasını istedi.

Mahalle halkı, fabrikaların çevre mevzuatına uygun şekilde gerekli önlemleri almasını talep ederek, "Temiz hava solumak en doğal hakkımız. Çocuklarımızın sağlığı için bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Resmi Açıklama Bekleniyor

Vatandaşların dile getirdiği iddialarla ilgili haberin yayımlandığı ana kadar fabrikalar veya ilgili kamu kurumları tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmesi halinde haber kamuoyuna aktarılacaktır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız