Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, Büyük Zafer’in Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki yerine dikkat çekti.
Kahramanmaraş Valiliği ev sahipliğinde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleştirilen kabul törenine şehit aileleri, gaziler, milletvekilleri, kent protokolü, iş dünyasının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Şahin’den 30 Ağustos’un Tarihi Önemine Vurgu
Milletvekili Mehmet Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk milleti açısından önemli bir tarihi dönüm noktası olduğunu belirtti.
Ağustos ayının Türk tarihinde zaferlerle anılan özel bir dönem olduğuna işaret eden Şahin, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile elde edilen zaferin bağımsızlık mücadelesinin sonucunu belirleyen gelişmelerden biri olduğunu ifade etti.
Şahin, aynı gün yaptığı değerlendirmede, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bugün burada milletimizle beraber kutladık. İl protokolü olarak 30 Ağustos’un bizim için çok önemli bir anlamı var. Ağustos ayları bizim için aynı zamanda zafer aylarıdır” ifadelerini kullandı.
“Anadolu’ya Geldik, Gitmiyoruz” Mesajı
Milli Mücadele’nin Türk milletinin Anadolu’daki bağımsız ve özgür yaşama iradesini ortaya koyduğunu belirten Şahin, 30 Ağustos’un bu kararlılığın güçlü sembollerinden biri olduğunu kaydetti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk milletinin verdiği mücadeleyi hatırlatan Şahin, Büyük Zafer’in Anadolu’nun vatan olarak korunmasındaki tarihi önemine vurgu yaptı.
Şahin, 30 Ağustos’u, “Anadolu’ya geldik, gitmiyoruz” iradesinin simgelerinden biri olarak değerlendirdi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahramanlar Anıldı
Şahin, konuşmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin bütün kahramanlarını saygıyla andı.
Türk milletinin bağımsızlığı için verilen mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasının önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, 30 Ağustos’un yalnızca askeri bir zafer değil, milletin bağımsız yaşama kararlılığının da göstergesi olduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen 30 Ağustos programlarında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna mücadele eden şehit ve gaziler anıldı.
Resepsiyonda Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Kahramanmaraş Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyon, kent protokolü ile şehit aileleri, gaziler ve vatandaşların temsilcilerini bir araya getirdi.
Programda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın taşıdığı milli birlik ve beraberlik mesajı ön plana çıktı. Mehmet Şahin de Kahramanmaraşlıların Zafer Bayramı’nı kutlayarak birlik mesajı verdi.
Şahin, “Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Kutlu olsun. Hep iyi günlerde bir araya gelelim inşallah” dedi.