reklam
reklam
20 Mart 2026, Cuma
weather
11°
reklam
Ajans344 | Videolar | Kahramanmaraş Haberleri | Ulu Camii’nde Bayram Sabahı Birlik Ve Dayanışma Mesajı Verildi

Ulu Camii’nde Bayram Sabahı Birlik Ve Dayanışma Mesajı Verildi

Kahramanmaraş Ulu Camii’nde bayram namazında Ali Çam ve Fırat Görgel’in katılımıyla birlik, dayanışma ve huzur mesajları verildi.

Kahramanmaraş Ulu Camii’nde bayram namazında Ali Çam ve Fırat Görgel’in katılımıyla birlik, dayanışma ve huzur mesajları verildi.

MUHABİR: leyla şaştı

Kahramanmaraş’ta Ramazan Bayramı’nın birinci gününde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Ulu Camii’nde bayram namazı için bir araya geldi. Depremin ardından yeniden ibadete açılan tarihi camide oluşan yoğunluk, bayramın manevi atmosferini daha da anlamlı hale getirdi. Namaz programına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de katıldı.

Bayram Namazında Yoğun Katılım

Kent genelinden çok sayıda vatandaşın katıldığı bayram namazında cami avlusu ve çevresi doldu. Vatandaşlar saf tutarak bayram namazını eda etti. Uzun aradan sonra Ulu Camii’nde bayram namazının kılınması, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ali Çam’dan Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Namaz sonrası AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam, cemaatle bayramlaştı ve dikkat çeken bir konuşma yaptı. Çam, konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan acılara değinerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ali Çam, “Yaşanan zulüm ve acılara rağmen ülkemizde elhamdülillah huzur içerisinde bir bayram geçiriyoruz. Bayram; yetimlere, kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine dokunma günüdür. İnsanların birbirine daha fazla yaklaşmasını, dostlukların yeniden güçlenmesini temenni ediyorum. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol ve Vatandaşlar Bayramlaştı

Bayram namazının ardından cami içerisinde ve avlusunda bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Samimi görüntülerin oluştuğu programda, birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Manevi Atmosfer Dikkat Çekti

Ulu Camii’nde oluşan manevi atmosfer, vatandaşların yoğun ilgisiyle birleşti. Depremin ardından yeniden ibadete açılan camide bayram namazının kılınması, şehirde moral ve umut kaynağı olarak değerlendirildi. Vatandaşlar, bayramın huzur ve dayanışma içerisinde geçmesini temenni etti

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız
reklam