A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 A Grubu’ndaki son maçında Sırbistan’ı 95-90 mağlup ederek grupta oynadığı 5 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Böylece Milliler, namağlup şekilde grup lideri olarak son 16 turuna yükselmeyi başardı.

Letonya’nın başkenti Riga’da bulunan Xiaomi Arena’da oynanan mücadeleye Shane Larkin, Kenan Sipahi, Cedi Osman, Ercan Osmani ve Alperen Şengün beşiyle çıkan ay-yıldızlı ekip, ilk çeyreği 19-18 önde kapattı. İkinci çeyrekte daha etkili olan Sırbistan, devre arasına 46-49 üstünlükle girdi. Bu bölümde Shane Larkin’in üst üste kaydettiği üçlükler, Türkiye’yi oyunda tutan en önemli faktörlerden biri oldu.

Üçüncü periyotta hücumda daha doğru tercihler yapan Milliler, çeyreği 74-73 önde tamamladı. Son bölümde büyük çekişme yaşanırken, Ergin Ataman’ın öğrencileri hata yapmadı ve parkeden 95-90 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, grup aşamasını ev sahibi Letonya, Çekya, Portekiz, Estonya ve Sırbistan karşısında aldığı galibiyetlerle tamamlayarak namağlup lider oldu. Son 16 turunda Millilerin rakibi, B Grubu’nu 4. sırada bitiren İsveç olacak. Karşılaşma 6 Eylül Cumartesi günü oynanacak.

Sahillerde Turnuva Heyecanı: 130 Sporcu Kıyasıya Yarışıyor
Sahillerde Turnuva Heyecanı: 130 Sporcu Kıyasıya Yarışıyor
İçeriği Görüntüle

İsveç tarihinde ilk kez son 16’da
B Grubu maçlarını Tampere’de oynayan İsveç, yalnızca Büyük Britanya’yı mağlup etti. Son haftada Britanya’nın Karadağ’ı yenmesiyle üçlü averaj avantajı elde eden İsveç, tarihinde ilk kez son 16 turuna kalmayı başardı.

Kaynak: İsmail Topal