11 Eylül 2026, Cuma
weather
23°
Ajans344 | Asayiş | Ezgi Apartmanı Davasında Şok Gelişme: Tahliye Oldular!

Ezgi Apartmanı Davasında Şok Gelişme: Tahliye Oldular!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin davada karar çıktı. Tutuklu iki sanığın tahliyesine, üç sanığın ise beraatine karar verildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin davada karar çıktı. Tutuklu iki sanığın tahliyesine, üç sanığın ise beraatine karar verildi.

MUHABİR: Esra Akçakale
Ezgi Apartmanı Davasında Şok Gelişme: Tahliye Oldular!

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’na ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 8’er yıl hapis cezasına hükmetti. İki sanığın adli kontrol kararıyla tahliyelerine karar verildi.

Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’e 8’er Yıl Hapis

Davanın en çok takip edilen sanıkları arasında yer alan Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında mahkeme heyeti hükmünü açıkladı.

Heyet, iki sanığı “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 8’er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca Kervancıoğlu ve Pekel’in adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine karar verdi.

Fenni Mesul Mehmet Tekin’e 6 Yıl 8 Ay Hapis

Davada fenni mesul olarak yargılanan Mehmet Tekin hakkında da hapis cezası verildi.

Mahkeme, Tekin’i aynı suç kapsamında değerlendirerek iyi hal indirimi uyguladı ve 6 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti.

Tekin hakkında ayrıca 2 yıl süreyle mesleğini yapmaktan men cezası verildi.

Mahkeme Suçu Bilinçli Taksir Kapsamında Değerlendirdi

Ezgi Apartmanı davasında mahkemenin sanıklar yönünden yaptığı hukuki nitelendirme de kararın en dikkat çeken bölümlerinden biri oldu.

Heyet, Sami Kervancıoğlu, Mustafa Pekel ve Mehmet Tekin yönünden fiilleri “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçu kapsamında değerlendirdi.

Böylece mahkeme, sanıklar hakkında bu suç tipi üzerinden ceza tayin etti.

Ezgi Apartmanı’nda 35 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan Ezgi Apartmanı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde yıkıldı.

Binanın enkazında 35 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında binanın yapısal durumu, zemin kattaki iş yerinde yapılan değişiklikler ve sorumluluğu bulunduğu değerlendirilen kişiler hakkında yargılama süreci başlatıldı.

Dava Kararla Birlikte Yeni Aşamaya Geçti

Mahkemenin açıkladığı kararla birlikte Ezgi Apartmanı davasında ilk derece yargılamasında önemli bir aşama tamamlandı.

Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’e 8’er yıl hapis cezası verilirken adli kontrolle tahliye kararı çıktı. Fenni mesul Mehmet Tekin ise 6 yıl 8 ay hapis ve 2 yıl meslekten men cezasına çarptırıldı.

Kararın ardından dosyanın üst mahkemelere taşınması halinde hukuki süreç istinaf aşamasında devam edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız