Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, hem Türkiye hem de Kahramanmaraş için gurur verici bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Avustralya’nın Sydney kentinde düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresi’nde (IAC), dünyanın en büyük uzay organizasyonu olan Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Dünyanın En Büyük Uzay Organizasyonunda Türk İmzası

IAF Başkan Yardımcılığına seçilen Kıraç, Türkiye’nin uzay araştırmalarındaki uluslararası görünürlüğünü artırırken, ülkemizin küresel ölçekte daha etkin rol almasının da önünü açacak. Karar, Türkiye’nin uzay politikaları ve teknolojik atılımları için tarihi bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kahramanmaraş’ta İflas Zincirine Bir Halka Daha Eklendi
Kahramanmaraş’ta İflas Zincirine Bir Halka Daha Eklendi
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş İçin Gurur

Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Ülkem ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Kıraç, bu başarının Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında geldiği noktayı gösterdiğini ve genç nesillere ilham olacağını vurguladı.

Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Sayfa

Uzmanlara göre, TUA Başkanı Yusuf Kıraç’ın bu göreve seçilmesiyle birlikte Türkiye, uluslararası uzay çalışmalarında söz sahibi ülkeler arasında daha güçlü bir konum elde edecek.

Muhabir: Esra Akçakale