Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi’nde 15 Ağustos gecesi meydana gelen su borusu patlaması, mahalle sakinlerine büyük sıkıntı yaşattı. Patlama sırasında birçok evi su basarken vatandaşlar geceyi mağduriyetle geçirdi.KASKİ ekipleri arızayı onararak su akışını keserken, bozulan yol geçici olarak toprakla kapatıldı.
Asfaltlama Yapılmadı, Tozdan Geçilmiyor
Aradan geçen 13 günün ardından mahallede asfaltlama çalışmasının hâlâ yapılmaması tepkilere neden oldu. Toprakla kapatılan yolda araçlar geçtikçe yoğun toz bulutu oluşuyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar tozdan olumsuz etkilenirken, mahalle sakinleri evlerinde dahi rahat nefes alamadıklarını dile getiriyor. Ayrıca yol üzerinde oluşan çukurlar sürücüler için tehlike yaratıyor.
Vatandaşlar Çözüm Bekliyor
Mahalle sakinlerinden Mehmet Zeki Arslan, yaşanan mağduriyeti şu sözlerle anlattı:
“Borunun patladığı gün evlerimizi su bastı. KASKİ gelip onardı ama yol olduğu gibi kaldı. Günlerdir asfalt yapılmadı. Şimdi her yer toz içinde, çukurlardan araçlar geçemiyor. Nefes almak bile zorlaştı.”
Mahalleli, hem çevre sağlığı hem de ulaşım güvenliği için belediye ekiplerinin bir an önce asfaltlama çalışması yapmasını talep ediyor.