Genç derneklerin iş birliğiyle gerçekleşen bu eğitim süreci, Muratpaşa Belediyesi ile Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği (GENÇDER) ortaklığında yürütüldü. Sahneye gösterişli bir giriş yapan çocuklar; diksiyon, hitabet, doğaçlama ve rol yapma gibi ileri tiyatro becerilerini edindi. Yaz boyunca ASSİM’in salonlarında prova yapan minikler, son gösteride izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Gösteri çocuklara hem eğlence hem gurur yaşattı.
“Cüceler Ülkesi” sahnelenirken, rengarenk kostümler ve özenle hazırlanmış dekorlar izleyiciyi büyüledi. Farklı sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile ailelerin de buluştuğu bu özel akşam, çocukların enerjisiyle dolup taştı.
Hatta Zafer Bayramı coşkusu da ekleme yapıldı: Oyunun sonunda minikler, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyledi, şiirler okudu ve 30 Ağustos ruhunu sahneye taşıdı. Göz dolduran bu anlar, ailelere ve katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Her çocuk sahneden başarı sertifikasıyla indi.
Gecenin sonunda her bir minik oyuncuya, yaz boyunca gösterdikleri azim ve başarı için törenle sertifikaları takdim edildi. Gurur ve mutlulukla salonu terk eden çocuklar, tiyatronun büyüsünü iliklerine kadar yaşadı.
"Eğitim yazla sınırlı kalmıyor"
Yaz dönemi sona erse de tiyatro heyecanı bitmiyor. GENÇDER ve Muratpaşa Belediyesi, Eylül ayında ASSİM sahnesinde “Ayna” müzikali, “Ah Benim Canım Ülkem” kabaresi, “Tahterevalli 2 – Şeyhim Duymasın!” komedisi ile “Adab-ı Hiciv” politik komedisi gibi gösterileri sahneye taşıyacak.
Bu sezon, 7’den 70’e tüm tiyatroseverler; özellikle dezavantajlı gruplar, çocuklar ve gençler bu projelerde sahneye çıkacak. Sanatla iç içe bir toplum hedefi doğrultusunda, tiyatrolar perdelerini yeniden açmaya hazırlanıyor.
Tiyatroyu bir eğitim aracı olarak benimseyen Muratpaşa Belediyesi ve GENÇDER; çocuklara özgüven, ifade gücü ve sahne kültürünü aşılamaya devam ediyor. Yaz başında başlayan bu yolculuk, kış mevsiminde de sanatla güçlenerek sürecek.