Kahramanmaraş’a 600 yataklı yeni devlet hastanesinin kazandırılması yönündeki çalışmalar hızla ilerliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki sağlık yatırımlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Kahramanmaraş’ta inşa edilen modern devlet hastanesinin yıl sonuna kadar vatandaşların kullanımına açılacağını bildirdi. Erdoğan, bölgedeki hastane altyapısının deprem öncesine kıyasla önemli ölçüde güçlendiğini ifade ederek Türkiye’nin sağlık hizmetlerindeki dönüşümünün uluslararası ölçekte dikkat çektiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoganın Maras Konusması Ajans344

600 Yataklı Yeni Hastane Sağlık Kapasitesini Büyütecek

6 Şubat depremlerinin ardından kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecine giren Kahramanmaraş’ta sağlık yatırımları stratejik öncelik haline geldi. Kentte yapımı sürdürülen 600 yataklı devlet hastanesinin, tamamlandığında hem kapasitesi hem de donanım özellikleriyle bölgenin en gelişmiş sağlık merkezlerinden biri olacağı belirtiliyor. Tamamlanma süreci 2025 yılı bitmeden sonuçlanacak olan proje, özellikle teşhis ve tedavi imkanlarını genişleterek vatandaşlara daha nitelikli hizmet sunacak.

Recep Tayyip Erdoganın Maras Konusması Ajans344 (2)

Deprem Bölgesinde Yatak Kapasitesi Artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaştığı verilere göre, depremden etkilenen 11 ilde kamu hastanelerindeki yatak kapasitesi ciddi biçimde yükseltildi. Deprem öncesi toplam yatak sayısı 23 bin 733 iken, bu rakamın 27 bin 503’e ulaştığı bildirildi. Bu artış yalnızca yeni hastane inşaatlarından değil, mevcut tesislerin güçlendirilmesinden ve ek hizmet binalarından elde edilen kapasite artışlarından da kaynaklandı. Kahramanmaraş, bu yatırımların en yoğun uygulandığı illerden biri olarak öne çıkıyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın eşi Ali Başak Karatay hayatını kaybetti
Prof. Dr. Canan Karatay'ın eşi Ali Başak Karatay hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Sağlık Altyapısında Kilit Rol

Erdoğan, şehir hastanelerinin Türkiye’nin sağlık sistemindeki dönüşümde merkezi bir role sahip olduğunu vurguladı. Bugüne kadar 25 şehir hastanesinin halkın hizmetine açıldığını, 13 projenin inşaat aşamasında olduğunu ve 9 farklı şehir hastanesinin ise proje ile ihale sürecinde bulunduğunu açıkladı. Bu merkezlerin özellikle afet zamanlarında kritik fonksiyon üstlendiğine dikkat çekildi.

Muhabir: Elife Karaaslan