Trump'tan 4 Ülkeye Operasyon Sinyali; "Kulağa hoş geliyor"
Trump'tan 4 Ülkeye Operasyon Sinyali; "Kulağa hoş geliyor"
İçeriği Görüntüle

Türkiye ile Nijerya arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin kapısı aralanıyor. İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle 26–28 Ocak 2026 tarihleri arasında Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyaretin en önemli ayağını, 27 Ocak Salı günü yapılacak üst düzey görüşmeler oluşturacak. Bu temaslarda iki ülke arasındaki ikili ilişkiler, siyasi, ekonomik, ticari, savunma ve kültürel boyutlarıyla kapsamlı şekilde ele alınacak. Tarafların, mevcut iş birliği alanlarını güçlendirmeyi ve yeni ortaklık başlıkları açmayı hedeflediği bildirildi.

Görüşmeler kapsamında Türkiye ile Nijerya arasında çeşitli alanlarda iş birliğinin derinleştirilmesine yönelik anlaşmaların imzalanmasının planlandığı ifade edildi. Özellikle enerji, ticaret, altyapı, savunma sanayii ve yatırım alanlarının ön plana çıkması bekleniyor.

Ziyaret programında yalnızca ikili ilişkiler değil, bölgesel ve uluslararası gelişmeler de önemli bir yer tutuyor. Afrika kıtasındaki güvenlik dinamikleri, küresel ekonomik gelişmeler ve uluslararası platformlardaki iş birliği imkanlarının, liderler arasında yapılacak görüşmelerde ele alınacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Tinubu’nun ziyareti çerçevesinde iş dünyasına yönelik temaslar da öngörülüyor. Program dahilinde, Türk ve Nijeryalı iş insanlarının bir araya geleceği bir yuvarlak masa toplantısının düzenlenmesi planlanırken, savunma sanayii alanında özel bir toplantının da gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ