6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerinde ağır hasar gören Osmaniye’de, şehir yeniden ayağa kalkıyor. Alibeyli Mahallesi’nde 51 bin metrekarelik alanda yürütülen rezerv alan projesi, modern bir ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyor.
397 Bağımsız Bölüm İnşa Ediliyor
Devam eden projede 68 konut, 233 dükkân ve 96 ofis olmak üzere toplam 397 bağımsız bölüm bulunuyor. Alanda temel, altyapı ve üstyapı çalışmaları eş zamanlı sürerken, bölge ekonomisini canlandıracak yeni bir merkez oluşturuluyor.
Vali Yılmaz: “Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak”
İnşaat alanında incelemelerde bulunan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti. Vali Yılmaz, “Bazı gecikmeler yaşasak da şu an hızlı ve etkili bir şekilde çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Osmaniye’nin yeni ticaret merkezi olacak bu proje, şehrimizin mimarisine değer katacak” dedi.
Osmaniye’ye Modern Kimlik Kazandıracak
Tamamlandığında şehir ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Alibeyli rezerv alanı, Osmaniye’nin mimari yapısına uygun olarak tasarlandı. Vali Yılmaz, projenin vatandaşlara güvenli, modern ve işlevsel bir yaşam alanı sunacağını vurguladı.