Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremleri sonrası yapılan altyapı çalışmaları, bazı mahallelerde farklı sorunları da beraberinde getirdi. Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde KASKİ tarafından yürütülen altyapı kazıları sonrası ara yolların onarılmaması, hem çevreyi hem de esnafı mağdur ediyor.

Kahramanmaraşlı Vatandaş Domuza Tarhana Yedirdi
Kahramanmaraşlı Vatandaş Domuza Tarhana Yedirdi
İçeriği Görüntüle

Çalışmalar sonrası yolların bozulduğunu belirten esnaf, tozdan ve çukurlardan şikâyetçi. Tozun iş yerlerine ve ürünlere zarar verdiğini ifade eden bir araç yıkama esnafı, “Aracı temizliyorum, 10 dakika sonra tozdan eski halinden bile kötü oluyor. Bu şekilde çalışmamız imkânsız,” dedi.

Lokanta işleten bir başka esnaf ise, “Müşteri geliyor ama oturup yemek yiyemiyor. Açık alana servis yapıyoruz, toz yemeğin içine giriyor. Sağlık açısından da risk oluşturuyor,” ifadelerini kullandı.

Çukur ve bozuk yollar nedeniyle araçların da zarar gördüğünü belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek “Yollar ziftlenmeden bu sorun çözülmez. Acilen asfaltlama yapılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

Vatandaşlar ve esnaflar, yolların bir an önce asfaltlanarak hem ulaşımın hem de günlük yaşamın normale dönmesini bekliyor.

Muhabir: İsmail Topal