Kahramanmaraş'ta yaşayan Ali Doğruer adlı hasta, boyun omurgasında ileri derecede daralma ve kireçlenme şikayetiyle HG Hospital'a müracaat etti. Burada Prof. Dr. İdris Altun tarafından gerçekleştirilen muayene ve tetkikler sonucu ameliyat kararı alınan hasta, platin uygulanmayan özel bir yöntemle sağlığına kavuştu. Operasyonda minimal teknikler kullanıldığı, omurilik bölgesinin rahatlatılarak sinir fonksiyonlarının düzeltildiği ifade edildi.

Kahramanmaraş'ta 86 Yaşındaki Hastaya Boyun Ameliyatı Yapıldıajans344 (2)

Ameliyat Tekniği Hakkında Açıklama

Ameliyatla ilgili detayları paylaşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Altun, "86 yaşındaki hastamızda boyun bölgesinde ciddi kireçlenme ve omurilik kanalında daralma mevcuttu. Bu tip vakalarda genellikle omurilik kanalının genişletildiği ve platin yerleştirilen yöntemler uygulanıyor. Ancak biz bu hastamızda omurilik kanalında küçük açıklıklar oluşturarak kanalı temizleyen, omurgayı rahatlatan ve sinir işlevlerini düzelten bir teknik kullandık.

Kahramanmaraş’ta Sokak Köpeğini Fırçalayan Adam Sosyal Medyada Gündem Oldu
Kahramanmaraş’ta Sokak Köpeğini Fırçalayan Adam Sosyal Medyada Gündem Oldu
İçeriği Görüntüle

Bu teknikle hastamıza ek platin veya başka bir işlem uygulanmadı. Ameliyatını dün gerçekleştirdiğimiz hastamızı bugün ayağa kaldırarak yürütebildik. Vücudunda yabancı bir materyal bulunmadığı için hastamız oldukça iyi durumda. Günümüzde omurga ameliyatları artık daha az invaziv, omuriliğin korunduğu ve platinsiz tekniklerle yapılabilmektedir. Bu yöntemi hem boyun hem de bel bölgesindeki dar kanal problemlerinde rahatlıkla uygulayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta 86 Yaşındaki Hastaya Boyun Ameliyatı Yapıldıajans344 (1)

Hastanın Memnuniyeti

Tedavisi tamamlanan Ali Doğruer ise "Ameliyatım çok iyi geçti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ameliyat olmayı düşünenler tereddüt etmeden gelsinler. Kendimi rahat hissediyorum, durumum iyi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA