Cengiz Holding iştiraki Eti Gübre, 18-21 Kasım 2025 tarihleri arasında Antalya Anfaş Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Growtech Antalya Uluslararası Tarım Fuarı'na katılarak sürdürülebilir tarım çözümlerini tanıttı. Fuarda yerli kaynaklarla geliştirilen yüksek verimli gübre ürünleri ve çevre dostu üretim teknolojileri sektör temsilcilerine sunuldu.

Üretim Kapasitesi ve Yerli Katkı

Eti Gübre'nin Mardin ve Samsun'daki entegre tesislerinde toplam 800 bin ton DAP ve 1 milyon 400 bin ton kompoze gübre üretim kapasitesi bulunuyor. Şirket, kendi bünyesinde ürettiği amonyak, sülfürik asit ve fosforik asit gibi ara mamuller sayesinde dışa bağımlılığı azaltıyor. Bu üretim modeliyle Türkiye'nin gübre arz güvenliğine katkı sağlanırken, çiftçilere uygun fiyatlı gübre erişimi sağlanıyor.

Kilosu 3 TL'ye kadar düştü! İşçiler Grev Yapınca  Dalında Kaldı
Kilosu 3 TL'ye kadar düştü! İşçiler Grev Yapınca Dalında Kaldı
İçeriği Görüntüle

Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Üretim Vurgusu

Eti Gübre Satış ve Pazarlama Direktörü Kürşat Akın, fuarda yaptığı değerlendirmede tarımsal üretimde verimliliği artırmanın yolunun doğal kaynakları koruyarak sürdürülebilir bir model geliştirmekten geçtiğini belirtti. "Doğadan aldığımızı yeniden doğaya kazandırıyoruz" diyen Akın, gübre üretiminde kullanılan ara mamullerin yeniden hammadde olarak değerlendirilmesiyle sıfır atık hedeflerine katkı sağlandığını ifade etti.

Gelecek Yatırımları ve Sektörel Hedefler

Şirket yetkilileri, geleceğin tarımını şekillendirecek inovatif gübre teknolojilerine ve yerli kaynaklara yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Eti Gübre'nin döngüsel üretim anlayışıyla geliştirdiği çözümlerin, Türk tarım sektörünün rekabet gücünü artırmada önemli bir rol oynaması hedefleniyor. Fuarda sunulan yeni nesil gübre formülasyonlarının verim artışı ve çevresel sürdürülebilirlik açısından sektöre öncülük etmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA