Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği Projesi kapsamında İtalya’da staj yapma fırsatı yakaladı. Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) koordinatörlüğünde yürütülen proje, genç denizcilere uluslararası düzeyde mesleki deneyim kazandırmayı hedefliyor.
Öğrenciler İtalya’ya Staj İçin Gidiyor
Toplam 7 öğrenci ve bir refakatçi öğretmen, İtalya’nın Rimini kentine hareket edecek. Proje kapsamında 6 öğrenci üç haftalık kısa dönem, 1 öğrenci ise üç aylık uzun dönem staj programına katılacak. Kafileye Okul Müdürü Hüseyin İlhan Nacaroğlu eşlik edecek.
Mesleki Gelişim ve Küresel Deneyim
Öğrenciler, İtalya’daki staj süresince marina işletmeciliği, gemi bakım-onarım faaliyetleri ve denizcilik müzelerinde saha çalışmaları yapacak. Böylece denizcilik sektöründeki uluslararası uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulacak olan gençler, küresel ölçekte deneyim kazanarak kariyerlerine önemli bir adım atacak.
MDTO’dan Tam Destek
Staj öncesi hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına katılarak proje hakkında bilgi verdi. MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Genç denizcilerimizin her zaman yanında olacağız” diyerek öğrencilere başarılar diledi. Okul Müdürü Nacaroğlu ise MDTO’nun desteğine teşekkür ederek, okulun yüzde 100 doluluk oranıyla eğitim verdiğini ve denizcilik alanında örnek bir kurum haline geldiğini söyledi.
Üniversite ile İş Birliği Güçleniyor
Öğrenciler ayrıca Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. Nur Jale Ece ile bir araya geldi. Görüşmede lise ve üniversite arasında kültürel ve akademik iş birliğini artırma konusunda mutabakata varıldı. Öğrencilerin belirli dönemlerde fakülteyi ziyaret etmesi ve ortak etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Bu proje sayesinde genç denizciler, uluslararası deneyimle mesleki donanımlarını geliştirme fırsatı yakalayacak.