03 Temmuz 2026, Cuma
weather
30°
Ajans344 | GENEL | Pazarda 400 Gram Altın Çalındı! 17 Yıllık Birikim Bir Anda Yok Oldu

Pazarda 400 Gram Altın Çalındı! 17 Yıllık Birikim Bir Anda Yok Oldu

Adana'da pazarda alışveriş yapan Suriye uyruklu bir kadın, yanında taşıdığı 400 gram altın dolu cüzdanını hırsızlığa kaptırdı. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Adana'da pazarda alışveriş yapan Suriye uyruklu bir kadın, yanında taşıdığı 400 gram altın dolu cüzdanını hırsızlığa kaptırdı. Polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

KAYNAK: (İHA)
Pazarda 400 Gram Altın Çalındı! 17 Yıllık Birikim Bir Anda Yok Oldu

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kurulan semt pazarında yaşanan hırsızlık olayı, 17 yıllık emeği bir anda yok etti. Suriye uyruklu Meryem El Muhammed, evde çalınmasından korktuğu için yanında taşıdığı yaklaşık 400 gram altın dolu cüzdanını pazarda çaldırdı.

Olay, geçtiğimiz pazar günü akşam saatlerinde Sarıçam Mahallesi'nde kurulan semt pazarında meydana geldi. İddiaya göre, karpuz seçtiği sırada yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir kadın, Meryem El Muhammed'e sarıldı. Bu sırada şüpheli, çantadaki altın dolu cüzdanı fark ettirmeden alarak olay yerinden uzaklaştı.

Pazarcıya ödeme yapmak isterken cüzdanının yerinde olmadığını gören kadın, altınlarının çalındığını anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, mağdurun verdiği eşkal doğrultusunda şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Yaşadığı olayı anlatan Meryem El Muhammed, 17 yıldır eşiyle birlikte çalışarak altınları biriktirdiklerini söyledi. Gelecek ay Suriye'ye dönmeyi planladıklarını belirten El Muhammed, savaşta yıkılan evlerini yeniden inşa etmek amacıyla birikim yaptıklarını ifade etti.

"Altınları evde çalınır korkusuyla sürekli yanımda taşıyordum. Pazara da bu nedenle götürdüm. Karpuz seçerken bir kadın gelip bana sarıldı. O an hiçbir şey anlamadım. Daha sonra cüzdanımın olmadığını fark ettim. O altınlar bizim 17 yıllık emeğimizdi. İnşallah bir an önce bulunur." diye konuştu.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız