02 Ekim 2026, Cuma
weather
19°
Ajans344 | Gündem | DMM’den “MİT Ev Sahipliğinde Görüşme” İddiasına Yalanlama

DMM’den “MİT Ev Sahipliğinde Görüşme” İddiasına Yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriye hükümeti yetkilileri ile Hizbullah yöneticilerinin Türkiye’de görüştüğü iddiasını yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriye hükümeti yetkilileri ile Hizbullah yöneticilerinin Türkiye’de görüştüğü iddiasını yalanladı.

KAYNAK: (İHA)
DMM’den “MİT Ev Sahipliğinde Görüşme” İddiasına Yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı uluslararası medya organları ile sosyal medya platformlarında yer alan “Suriye hükümeti yetkilileri ile Hizbullah yöneticilerinin MİT ev sahipliğinde Türkiye’de bir araya geldiği” yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklama 1 Ekim 2026 tarihinde yayımlandı.

DMM İddiaları Asılsız Olarak Nitelendirdi

DMM tarafından yapılan açıklamada, söz konusu görüşmenin gerçekleştiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Merkez, haber ve paylaşımlarda yer verilen görüşmenin tarihine, yerine, içeriğine ve temaslara ilişkin bilgilerin de doğru olmadığını açıkladı.

“Kurgusal ve Spekülatif” Açıklaması

DMM, uluslararası medya kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında yayılan iddiaları “kurgusal ve spekülatif” olarak nitelendirdi.

Açıklamada, Suriye hükümeti yetkilileri ile Hizbullah yöneticilerinin Milli İstihbarat Teşkilatı ev sahipliğinde Türkiye’de bir araya geldiği yönündeki haberlerin herhangi bir gerçekliğe dayanmadığı ifade edildi.

Resmî Açıklamalara Dikkat Çekildi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyuna yönelik yaptığı çağrıda bu tür konularda yalnızca resmî makamlar tarafından yapılan açıklamaların dikkate alınmasını istedi.

DMM’nin açıklaması, İletişim Başkanlığının resmî internet sitesinde de yayımlandı.

Uluslararası Medyada Yer Alan Haber Gündem Oldu

Yalanlama, bazı uluslararası medya kuruluşlarında Suriye hükümeti yetkilileri ile Hizbullah temsilcilerinin Türkiye’de gizli görüşmeler yaptığı yönünde haberlerin yayımlanmasının ardından geldi.

DMM ise bu haberlerde aktarılan görüşme iddiasının yanı sıra tarih, mekân ve içerik gibi ayrıntıların da gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız