İstanbul’da yürütülen sermaye piyasası ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Beykoz Acarkent’te bulunan 5 lüks villa hakkında el koyma kararı verildi. Soruşturma dosyasındaki tespitlere göre, toplam piyasa değeri yaklaşık 1,2 milyar TL olarak değerlendirilen taşınmazların Muhammed Yarız ile Serdar Turhan’la bağlantılı olduğu, ancak farklı kişi ve şirketler adına kayıtlı bulunduğu belirlendi.
Taşınmazların mevcut tapu kayıtlarının yanı sıra geçmiş yıllardaki satış ve devir işlemleri de soruşturma kapsamında incelemeye alındı.
Villaların Devir Süreçleri Mercek Altına Alındı
Soruşturma kapsamında hazırlanan mali inceleme raporlarında yüksek tutarlı üçüncü kişi transferleri, yurt dışına gönderilen paralar, yatırım kuruluşları arasındaki hareketler ve yakın tarihte gerçekleştirilen taşınır ile taşınmaz satışları değerlendirildi.
İncelemelerde, söz konusu işlemlerin soruşturma konusu malvarlığı değerlerinin devredilmesi veya azaltılmasına yönelik olabileceği yönünde kuvvetli şüphe bulunduğu değerlendirmesine yer verildi.
Bu çerçevede Acarkent’te bulunan villaların tapu kayıtları ve geçmişte kimler arasında el değiştirdiği araştırıldı.
Tapu Kayıtlarında Farklı Kişi ve Şirketler Yer Aldı
Dosyada yer alan bilgilere göre villalardan biri 27 Şubat 2026 tarihinde Mehmet Bozdağ’dan Muhammed Yarız’a geçti. Taşınmazın 9 Eylül 2026 tarihinde ise Bolkan Bekçi’ye devredildiği ve halen Bekçi adına kayıtlı olduğu belirlendi.
Diğer taşınmazlardan birinin 17 Aralık 2025’te Serdar Arslaner’den Enis Bulut’a, bir başkasının ise 25 Aralık 2025’te Efes Milletlerarası Nakliyat Anonim Şirketi’nden Ömer Bedir Çetinel’e devredildiği tespit edildi.
Bir villanın Pusula İnvest Gayrimenkul Anonim Şirketi tarafından 6 Ağustos 2025’te Yeliz Işık’tan satın alındığı, başka bir taşınmazın ise Esra Alkış tarafından 10 Şubat 2025’te Esra Özmen’den devralındıktan sonra 17 Temmuz 2025 tarihinde KL Taahhüt İnşaat Anonim Şirketi’ne geçtiği kaydedildi.
Bazı Villaların Boş ve Tadilat Halinde Olduğu Belirlendi
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmaya konu villaların bulunduğu Acarkent Sitesi’nde de inceleme yaptı.
Kontrollerde bazı villaların tadilat aşamasında olduğu ve içerisinde kimsenin yaşamadığı belirlendi. Bir taşınmazın dış kapısının tahta levhayla kapatıldığı, araç girişinden yapılan kontrolde yapının tadilat halinde bulunduğu tespit edildi.
Başka bir villanın ise tamamen boş olduğu, dışarıdan yapılan incelemede içerisinde herhangi bir eşya bulunmadığı kaydedildi.
Toplam Değer 23 İla 24,5 Milyon Dolar Arasında Hesaplandı
Soruşturma kapsamında villaların yaklaşık piyasa değerlerinin belirlenmesi amacıyla bölgedeki emlak satış ofislerinden bilgi alındı.
Yapılan değerlendirmelerde taşınmazlara sırasıyla yaklaşık 8-8,5 milyon dolar, 3-3,5 milyon dolar, 5 milyon dolar, 4 milyon dolar ve 3-3,5 milyon dolar değer biçilebileceği belirtildi.
Böylece 5 villanın toplam değerinin yaklaşık 23 ila 24,5 milyon dolar seviyesinde olduğu hesaplandı. Bu rakamların kesin ekspertiz bedeli olmadığı, taşınmazların konumu, yüzölçümü, fiziksel özellikleri ve emsal satışların bilirkişi incelemesiyle değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi.
Savcılığın Talebi Üzerine El Koyma Tedbiri Uygulandı
Soruşturmayı yürüten savcılık, incelenen taşınmazların suçtan elde edildiği değerlendirilen malvarlığı değerlerinin devredilmesi veya azaltılmasına yönelik işlemler kapsamında ele alınmasını talep etti.
Dosyada, Muhammed Yarız adına daha önce kayıtlı olan ve sonrasında Bolkan Bekçi’ye devredilen villa ile Serdar Turhan ve Mehmet Salih Turhan’ın yetkilisi olduğu belirtilen Bainbridge Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi adına kayıtlı Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki taşınmaz da incelemeye konu malvarlıkları arasında yer aldı.
Soruşturma kapsamında Beykoz Acarkent’te bulunan 5 villa hakkında el koyma tedbiri uygulanırken, taşınmazların mali hareketler ve devir süreçleriyle bağlantısına yönelik incelemeler dosya kapsamında değerlendirildi.