03 Kasım 2026, Salı
weather
12°
Ajans344 | Gündem | Kaşif Kozinoğlu’nun ölüm dosyasında dikkat çeken bulgu

Kaşif Kozinoğlu’nun ölüm dosyasında dikkat çeken bulgu

Kaşif Kozinoğlu’nun saç ve tırnaklarında toksik madde bulundu. Kesin ölüm nedeni için Adli Tıp Kurulu raporu bekleniyor.

Kaşif Kozinoğlu’nun saç ve tırnaklarında toksik madde bulundu. Kesin ölüm nedeni için Adli Tıp Kurulu raporu bekleniyor.

MUHABİR: gökhan dökücü
Kaşif Kozinoğlu’nun ölüm dosyasında dikkat çeken bulgu

Silivri Cezaevi’nde 2011 yılında hayatını kaybeden eski Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bulgular ortaya çıktı. Mezarının açılmasının ardından alınan numuneler üzerinde hazırlanan otopsi ve laboratuvar ön raporunda, saç ve tırnak örneklerinde yüksek oranda toksik madde tespit edildiği belirtildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amaçlanıyor. Ölümünde üçüncü kişilerin dahlinin bulunup bulunmadığı da araştırılıyor. İncelemelerden elde edilen bulguların nihai değerlendirmesi için Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu raporu bekleniyor.

Saç ve tırnak örneklerinde toksik madde bulgusu

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen fethi kabir işlemiyle Kozinoğlu’nun mezarı açıldı. Bu işlem sırasında alınan numuneler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Numuneler üzerindeki ön incelemelerin tamamlanmasının ardından hazırlanan raporda, saç ve tırnak örneklerinde yüksek oranda toksik madde saptandığı kaydedildi. Söz konusu bulgu, ölüm nedeninin araştırıldığı dosyadaki laboratuvar incelemeleri kapsamında yer aldı. Ancak ön rapordaki tespit, tek başına kesin ölüm nedenine ilişkin nihai bir sonuç oluşturmuyor.

Mezar toprağında zehirli maddeye rastlanmadı

Ön laboratuvar ve otopsi raporunda, mezar toprağına ilişkin analiz sonuçları da bulunuyor. Yapılan incelemelerde toprak örneklerinde herhangi bir zehirli maddeye rastlanmadığı belirtildi.

Böylece raporda, mezar toprağından alınan numuneler ile saç ve tırnak örneklerine ilişkin farklı sonuçlar kayda geçti. Toprak analizinde zehirli madde belirlenmezken biyolojik örneklerde toksik madde bulunduğu bildirildi.

Kesin ölüm nedeni için nihai rapor bekleniyor

Kozinoğlu’nun kesin ölüm nedenine ilişkin nihai değerlendirmenin, Adli Tıp Kurumu Üst Kurulu tarafından hazırlanacak raporda yer alması bekleniyor. Raporun Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmasının ardından soruşturma dosyasına eklenmesi öngörülüyor.

Mevcut ön rapor, numuneler üzerinde elde edilen ilk inceleme sonuçlarını içeriyor. Toksik madde bulgusunun ölümle bağlantısına ilişkin kesin değerlendirme ise henüz açıklanmış değil.

Soruşturma kapsamında dokuz şüpheli tutuklanmıştı

Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce dokuz şüpheli tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören ile cezaevi savcısı Necip Doğan da bulunuyordu. Soruşturma, ölüm nedeninin ve olası üçüncü kişi dahlinin belirlenmesine yönelik olarak sürdürülüyor.

Kaşif Kozinoğlu, 12 Kasım 2011’de Silivri 1 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde fenalaşmıştı. Hastaneye kaldırılan Kozinoğlu yaşamını yitirmiş, ilk incelemelerde ölüm nedeni kalp krizi olarak açıklanmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız