reklam
reklam
27 Mart 2026, Cuma
weather
16°
Ajans344 | Gündem | Yağmur ve Kar Yurda Geliyor

Yağmur ve Kar Yurda Geliyor

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının 10 dereceye kadar düşeceğini açıkladı. Zonguldak, Bartın ve Düzce’de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı; kar yağışı da kapıda.

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının 10 dereceye kadar düşeceğini açıkladı. Zonguldak, Bartın ve Düzce’de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı; kar yağışı da kapıda.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yağmur ve Kar Yurda Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Buna göre, Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege (Denizli hariç), Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimler başta olmak üzere ülke genelinde 4 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve doğulu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız
reklam