Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Kaleboynu ve Emirler mahallelerinde bulunan çeşitli taşınmazların kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere kamulaştırılması için yargı süreci başlatıldı. Andırın Asliye Hukuk Mahkemesi, 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 10. maddesi kapsamında bedel tespiti ve tapuya tescil davaları açtı.

Kamulaştırma Kapsamındaki Taşınmazlar

Kahramanmaraş AFAD'ından Gönüllülere Tırmanış Eğitimi
Kahramanmaraş AFAD'ından Gönüllülere Tırmanış Eğitimi
İçeriği Görüntüle

Kaleboynu Mahallesi'nde:

224 ada 4 parsel (2025/286 Esas)

209 ada 1 parsel (2025/284 Esas)

Emirler Mahallesi'nde:

127 ada 34 parsel (2025/280 Esas)

127 ada 26 parsel (2025/282 Esas ve 2025/292 Esas)

Yasal Süreç ve Haklar

Kamulaştırma işlemleri, mahkeme tarafından belirlenen bilirkişi raporları doğrultusunda taşınmazların rayiç değerinin tespit edilmesi ve bu bedelin mal sahipleri adına bankaya yatırılmasını takiben tapuya tescil işleminin gerçekleştirilmesi şeklinde ilerliyor. Mal sahiplerinin yargı kararı olmadan işlem yapılamıyor.

Önemli Uyarı

Mahkeme duyuruları, Kamulaştırma Kanunu'nun 10. maddesi 4. fıkrası uyarınca kamuya ilan yoluyla bildirim sayılmakta olup, ilanda adı geçen taşınmaz maliklerinin süreleri kaçırmamaları büyük önem taşıyor. İlgili kişilerin Andırın Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava dosyalarını takip etmeleri ve yasal haklarını korumak için gerekli hukuki desteği almaları öneriliyor.

Muhabir: Meliha Seyda reis