25 Haziran 2026, Perşembe
weather
33°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Kahramanmaraş'ın en ağır sabahı

Kahramanmaraş'ın en ağır sabahı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları mezarlığa gelerek yakınları için Kur'an okuyup dualar etti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları mezarlığa gelerek yakınları için Kur'an okuyup dualar etti.

KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş ve 11 il 6 Şubat saat 04.17'de ve ardından saat 13.24'te merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerle sarsıldı. Depremlerde yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'ta ise hayatını kaybeden deprem şehitleri Kapıçam Mezarlğı'nda yakınları tarafından yad edildi.
Saatler 04.17'yi gösterdiğinde binlerce acılı aileler mezarlıklarda hazır bulundu. Kimi depremzede Kur'an okudu, kimisi ise mezarlıklara uzanarak ağıtlar yaktı.

AW135546_04
Sait Darak, "Deprem nedeniyle hayatını kaybeden yakınlarımızı deprem saatinde burada ziyaret edip dualar ettik" dedi.
Ökkeş Ozanlar ise, "5 kişilik aile yakınımdı hayatını kaybettiler dayanma gücümüz kalmadı. 1 yıl çok çabuk geçti. Hepsine Allah rahmet eylesin, bizlere yardım eylesin. Allah hepsini peygamberimize komşu eylesin" diye konuştu.

AW135546_03

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız