18 Haziran 2026, Perşembe
weather
23°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Kahramanmaraş’ta bir yıldır yıkım çalışmaları tamamlanamadı

Kahramanmaraş’ta bir yıldır yıkım çalışmaları tamamlanamadı

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen şehir merkezindeki bina yıkım çalışmaları halen tamamlanamadı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen şehir merkezindeki bina yıkım çalışmaları halen tamamlanamadı.

KAYNAK: ajans344.com

Bir yıl önce, Türkiye tarihinin en yıkıcı doğal afetlerinden biri olarak kayıtlara geçen 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve milyonlarca insanın evsiz kalmasına neden oldu. Asrın Felaketinin yıl dönümünde, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta hayatın normale döndürülmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Deprem sonrası yapımına başlanılan Toki Afet Konutlarında yapımı tamamlanan konutlar 6 Şubatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle hak sahiplerine teslim edilmeyi beklerken, Kahramanmaraş şehir merkezinde bir çok binanın yıkımı halen tamamlanamadı.

Kahramanmaraş’ın eski binalarından Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Zülkadiroğlu apartmanı bir haftadır yıkılamıyor.

Binaların yıkımında yaşanan gecikmeler, teknik ve lojistik sorunların yanı sıra, hukuki ve bürokratik engellerin de üstesinden gelinmesi gerektiğini hatırlatıyor. Zülkadiroğlu apartmanının bir haftadır yıkılamaması, bu zorlukların somut bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Haber: Esra Akçakale

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız