Kahramanmaraş’ta çocukların ve gençlerin eğitimlerini güvenli ortamlarda sürdürmesi amacıyla okul, üniversite ve yurt çevrelerinde güvenlik denetimleri gerçekleştirildi. İl merkezi ve ilçelerde yürütülen uygulamalarda kişiler, araçlar ve okul servisleri kontrol edildi. Park ve bahçeler de denetim kapsamına alındı.
Emniyet birimlerinin 12-18 Ekim 2026 tarihleri arasındaki çalışmalarında 3 bin 616 kişi sorgulandı. Aynı dönemde 259 araç kontrol edilirken, 371 okul servis aracı denetlendi. Ekipler, uygulamalar kapsamında 55 park ve bahçeyi de kontrol etti.
Okul, üniversite ve yurt çevrelerinde uygulama
Güvenlik çalışmaları, öğrencilerin eğitim gördüğü kurumların yanı sıra barındıkları yurtların çevrelerini de kapsadı. İl merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerle çocukların ve gençlerin güvenliğine yönelik saha çalışmaları yürütüldü.
Uygulamaların temel amacının, öğrencilerin eğitimlerini güvenli ve huzurlu ortamlarda sürdürebilmelerini sağlamak olduğu belirtildi. Bu kapsamda okul, üniversite ve yurt çevreleri denetim alanları arasında yer aldı.

Bir haftada 3 bin 616 kişi sorgulandı
Emniyet ekipleri, bir haftalık uygulama döneminde toplam 3 bin 616 kişinin sorgulamasını yaptı. Kişi sorgulamalarına, araç kontrolleri de eşlik etti.
Açıklanan verilere göre 259 araç kontrol edildi. Okul servis araçlarına yönelik denetimler ise ayrı bir başlık altında paylaşıldı. Böylece hem eğitim kurumlarının çevresindeki araçlar hem de öğrenci taşımacılığında kullanılan servisler kontrol kapsamına alındı.
371 okul servis aracı denetlendi
Öğrencilerin ulaşımında kullanılan okul servisleri de ekipler tarafından denetlendi. 12-18 Ekim tarihleri arasında 371 okul servis aracı kontrolden geçirildi.
Servis denetimleri ile diğer araç kontrollerinin toplamı 630 oldu. Paylaşılan haftalık veriler, servis araçlarının uygulamalarda önemli bir yer tuttuğunu ortaya koydu. Denetimler, eğitim çevrelerinde yürütülen güvenlik çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

55 park ve bahçe kontrol edildi
Ekipler, okul ve yurt çevrelerindeki uygulamalarla birlikte park ve bahçelerde de kontroller yaptı. Bir haftalık çalışma döneminde toplam 55 park ve bahçe denetlendi.
Çocukların ve gençlerin huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi. Emniyet birimlerinin, eğitim kurumları ve yurt çevrelerindeki denetimlere devam edeceği belirtildi.