Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, bayram süresince "Yeşil Vatan" için görev başında olan yer ve hava ekiplerini Kahramanmaraş'ta ziyaret etti. Şehirdeki kurum amirlerinin de eşlik ettiği ziyarette, orman yangınlarıyla mücadele eden "ateş kahramanlarının" bayramı tebrik edildi.
Nöbet Kesintisiz Devam Ediyor
Ziyaretler kapsamında Arslanbey İlk Müdahale Ekip Binası ile Kahramanmaraş Halaalanı’nda konuşlu ilk müdahale tipi helikopter ekibi denetlendi. Ekiplerin bayram ve tatil gözetmeksizin, yeşil vatanın korunması için nöbetlerine kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.
Hava Gücüne Takviye Kararı
Yangına hassas bölgeler arasında yer alan Kahramanmaraş’ın korunması için önemli bir kapasite artışına gidiliyor. Geçtiğimiz yıl 2’ye çıkarılan bölgedeki helikopter sayısı, 1 Haziran 2026 tarihi itibarıyla 3’e yükseltilecek. Bu hamle ile orman yangınlarına müdahale hızının ve etkinliğinin artırılması hedefleniyor.
Yeşil Vatan Emin Ellerde
Bakan Yardımcısı Polat, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Yeşil vatan emin ellerde" mesajını vererek, görev yapan tüm personelin fedakarlığına dikkat çekti. Bölgedeki orman varlığının korunması adına tüm önlemlerin titizlikle uygulanmaya devam edeceği ifade edildi.