Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 5 silah ele geçirilirken, aranan şahıslara yönelik çalışmalarda toplam 297 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Deprem şehidi polis memuru Ali Torbacı, mezarı başında anıldı
Deprem şehidi polis memuru Ali Torbacı, mezarı başında anıldı
İçeriği Görüntüle

94 Kisi Yakalndı Ajans344 (1)

Silahlara El Konuldu, Şüpheliler Yakalandı

Operasyon kapsamında Andırın ilçesinde 2 av tüfeği, Onikişubat ilçesinde 2 tabanca ve Ekinözü ilçesinde 1 tabanca olmak üzere toplam 5 silah ele geçirildi. Aranan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalarda ise 297 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahıslardan çeşitli suçlardan aranan 94'ü tutuklanırken, 5 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi de ceza infaz kurumlarına teslim edildi.

Ağır Ceza Alan Firariler Yakalandı

Operasyonda, kesinleşmiş ağır hapis cezaları bulunan firari şahıslar da yakalandı. Onikişubat ilçesinde bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılıktan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.A. tutuklandı. Türkoğlu ilçesinde ise dolandırıcılık suçundan 6 yıl 3 ay, hırsızlıktan 20 yıl 23 ay 32 gün ve silah bulundurmaktan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunan E.P., A.İ. ve C.B. isimli şahıslar yakalanarak tutuklandı. Jandarma ekipleri, asayiş ve suçla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: İHA