Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 4 Aralık tarihli toplantısında Kahramanmaraş İstiklalspor hakkında önemli bir karar aldı. Kurul, kulübün taraftarlarının uygunsuz tezahüratları nedeniyle 80 bin TL para cezası ödemesine hükmetti.

Ceza Takıma Ajans344

30 Kasım'daki Maçta Yaşandı

Cezaya konu olan olay, 30 Kasım 2025 tarihinde oynanan Kahramanmaraş İstiklalspor - Güzide Gebzespor karşılaşmasında yaşandı. 2. Lig Kırmızı Grup mücadelesinde, Kahramanmaraş İstiklalspor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları PFDK'nin dikkatini çekti.

Sezondaki Dördüncü İhlal

PFDK kararında, bu tür uygunsuz tezahüratların Kahramanmaraş İstiklalspor'un iç saha maçlarında bu sezon dördüncü kez tekrarlandığı vurgulandı. Tekrarlanan ihlal nedeniyle ceza miktarının arttırıldığı belirtildi.

Ormanı Yaktığı İddia Edilen Sanığa 10 Yıl Hapis Talebi
Ormanı Yaktığı İddia Edilen Sanığa 10 Yıl Hapis Talebi
İçeriği Görüntüle

Futbol Disiplin Talimatı'nın 53/2 Maddesi Uygulandı

Kurul, Futbol Disiplin Talimatı'nın 53/2. maddesini uygulayarak kararını verdi. Bu madde, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle kulüplere para cezası verilmesini öngörüyor. Kararda, "Kahramanmaraş İstiklal Spor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 80.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

Kulüp İçin Mali Yük Oluşturdu

80 bin TL'lik para cezası, Kahramanmaraş İstiklalspor için önemli bir mali yük oluşturdu. Kulübün bundan sonraki maçlarında taraftarlarını daha sorumlu davranmaya çağırması ve benzer ihlallerin önüne geçmek için önlemler alması bekleniyor.

Kaynak: İHA