Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Takımları, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza atarak İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen Fibonaccii Dünya Robot Şampiyonası’ndan çok sayıda dereceyle döndü. Mersin’deki bölge şampiyonasında ve Antalya’daki Avrasya Şampiyonası’nda elde edilen başarıların ardından şampiyonaya katılım hakkı kazanan Kahramanmaraşlı öğrenciler, robotik ve mühendislik alanında ortaya koydukları performansla dünya çapında dikkat çekti.

26181048 Whatsappimage20251126At16.26.226

Şampiyonaya 18 ülkeden 623 takım katılırken, yarışmacılar 21 kategoride robotik, yapay zekâ, mühendislik ve ileri teknoloji uygulamalarını sergiledi. Organizasyonla eş zamanlı düzenlenen ITECX Engineering Kongresi ve ITECX College Kongresi ise öğrencilere akademik anlamda geniş bir perspektif sunarak yarışmanın bilimsel niteliğini güçlendirdi.

Sdfsdfsdfsdfsdf

Kahramanmaraşlı Öğrencilerden Çok Sayıda Dünya Derecesi

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Kaya’nın mentörlüğünde yarışmaya katılan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü Robotik ve Teknoloji Takımları öğrencileri, farklı kategorilerde tarihi dereceler elde etti.

26181050 Whatsappimage20251126At16.26.231

Öğrencilerin aldığı dereceler şöyle sıralandı:

İlkokul kategorisi:
Maze Solving (Labirent Çözen): Dünya 1.si

Girls Triatlon: Dünya 2.si

Ortaokul kategorisi:

Vekil Öztunç: “1300 Öğrenci Aynı Süreçte Dört Okul Değiştirdi”
Vekil Öztunç: “1300 Öğrenci Aynı Süreçte Dört Okul Değiştirdi”
İçeriği Görüntüle

Maze Solving: Dünya 1.si

Line Follower (Arduino Çizgi İzleyen): Dünya 1.si

Lego Sumo: Dünya 2.si

26181049 Whatsappimage20251126At16.26.22 (1)

Lise kategorisi:

Lego Sumo: Dünya 2.si

Line Follower (Arduino Çizgi İzleyen): Dünya 2.si, Dünya 3.sü ve Dünya 5.si

Girls Triatlon: Dünya 3.sü

Kipaş Eğitim Kurumları Dünya Birinciliği Getirdi

Hatice Kalaycı mentörlüğünde yarışmaya katılan Özel Kipaş Eğitim Kurumları öğrencileri Yusuf Görkem Taş, Safa Sezal ve Efe Berat Sontürk;
Junior Start-Up Best Presentation kategorisinde Dünya 1.si oldu.

Bahçeşehir Koleji’nden İki Derece

Funda Kalın mentörlüğünde yarışmaya katılan Bahçeşehir Koleji öğrencileri de önemli dereceler elde etti.

İlkokul Lego Sumo: Dünya 1.ligi

Ortaokul Lego Line Follower: Dünya 4.lüğü

Kahramanmaraş’a Uluslararası Gurur

Robotik alanda dünya sahnesine çıkan Kahramanmaraşlı öğrenciler, Türkiye’yi başarıyla temsil ederek hem teknik becerilerini hem de proje üretme yeteneklerini ortaya koydu. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin başarısının kentteki teknoloji eğitimine büyük katkı sunduğunu belirterek takımları tebrik etti.

Muhabir: Elife Karaaslan