Kahramanmaraş'ta Aksu, Osmanbey ve Hacımustafa gibi mahallelerden akan Aksu Çayı'nda fabrika atıklarının meydana getirdiği kirlilik dikkat çekti. Sanayi tesislerinden çaya karıştığı ileri sürülen kirli ve kimyasal içerikli atık sular, çevrede renk değişimine, köpüklenmeye ve ağır kokuya neden olurken, vatandaşlar bölgenin her geçen gün daha fazla kirlendiğini dile getirdi. Bazı fabrikalardan çıkan atık suların doğrudan Aksu Çayı'na döküldüğü iddia edilirken akış yönüyle birlikte Sır Barajı'na kadar ulaşıyor.

Aksu Çayı Vatandaşı İsyan Ettirdi Ajans344 (1)

"Bıktık, Usandık, Yıldık"

Mahallede ikamet eden Yunus Emre Güney, "Bu konudan biz çok muzdaribiz mahalle halkı olarak bu resmen insan sağlığına kasteden bir şey yani kokudan dolayı evimize misafir gelmiyor evimizin camlarını açamıyoruz, çocuklarımızla yani insan yazın olsun evinin camını açmak istemez mi biz açamıyoruz. Buraya devlet büyüklerimizden bi çözüm bekliyoruz, bu konuyu Belediye Başkanına kadar ilettik yani buraya geliyor zaten Belediye Başkanlarımız onlara da söyledik tekrar tekrar söyledik ama yine de bi çözüm bulunamadı yani sağlığımız için buraya bi çözüm rica ediyoruz artık bıktık, usandık, yıldık" dedi.

Ajans344-55

Onikişubat Belediyesi’nin Kır Düğün Salonu’na başvurular artık online
Onikişubat Belediyesi’nin Kır Düğün Salonu’na başvurular artık online
İçeriği Görüntüle

"Çocukluğumuzda burada canlı balık tutardık"

Mahalle sakinlerinden İbrahim Simsar ise, "Bu bizim Karaçay'dan akan su, 30 yıldır böyle fabrika sahiplerinin arıtma cihazlarının çalıştırmasını istiyoruz. daha önce biz burda balık tutuyorduk. " ifadesini kullandı.

Ajans344 (1)-22

"Aksu çayının temizlenmesini istiyoruz"

Bölgedeki oyun oynayan çocuklar ise "Aksu çayının temizlenmesini istiyoruz bisikletlerle geçerken pis pis kokuyor." diyerek Aksu Çayının çevreye verdiği kirlilik ve rahatsızlığı da dile getirdiler.

Ajans344 (2)-17


Muhabir: Elife Karaaslan