Girne Boğaz Piknik Alanı’nda gerçekleşen organizasyon, yüzlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Etkinlikte, kentin sembolü haline gelen Maraş Dondurması başta olmak üzere, zengin mutfak kültürü ve folklorik değerleri Kıbrıs halkıyla buluştu.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’in de katıldığı festivalde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş’ın kadim değerlerini ve eşsiz mutfağını kardeş ülke halkıyla paylaşmak bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu organizasyon, kültürel bağlarımızı pekiştiren anlamlı bir buluşmadır” ifadelerini kullandı.
Etkinlik alanında geleneksel yöntemlerle hazırlanan Maraş Dondurması, ustalar tarafından canlı performanslarla sergilendi. Katılımcılar hem dondurmanın yapım aşamalarını izledi hem de bu özel lezzetin tadına yerinde baktı. Tarhana çorbası, içli köfte, cevizli sucuk ve bastık gibi yöresel lezzetler de festivalin gözde ürünleri arasında yer aldı.
Kıbrıs ve Kahramanmaraş’tan yoğun ilgi gören organizasyona; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, yerel belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin bir diğer dikkat çeken bölümü ise halk müziği konserleri oldu. Hilmi Şahballı, Mirze Koçkat, Aynur Bolat, Halil Daylak ve Afşinli Hakan, seslendirdikleri türkülerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Etkinlik sonunda konuşan Başkan Görgel, “Biz inanıyoruz ki kültür, sınırları aşan bir bağdır. Kahramanmaraş’ın değerlerini geleceğe taşımak için bu tür organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.