Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biri olan Abbas incirinde Kahramanmaraş’ta hasat heyecanı başladı. Coğrafi işaretle tescillenmiş bu özel ürün, verimli topraklarda yetişerek sezonun ilk kırımıyla pazardaki yerini aldı.

Hasat Önsen ve Fatmalı’dan Başladı

Onikişubat ilçesinin Önsen ve Fatmalı mahallelerinde yoğun olarak yetiştirilen Abbas inciri, bu yıl da üreticilerin beklentilerini boşa çıkarmadı. Bahçelerde başlayan ilk toplama işlemleriyle birlikte, ürünün kalitesi ve aroması dikkat çekti.

450 TL’lik Fiyatla Piyasaya Girdi

Sezonun ilk ürünleri, kilosu 450 TL gibi yüksek bir fiyatla satışa sunularak üreticilerin yüzünü güldürdü. Kalitesiyle öne çıkan incir, lezzeti ve iri yapısıyla tüketicilerden de ilgi görüyor.

Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını Korkuttu Kahramanmaraş’ta Fabrika Yangını Korkuttu

Coğrafi İşaretli, Bölgeye Değer Katıyor

Kahramanmaraş’ın tescilli ürünlerinden olan Abbas inciri, hem ekonomik getirisi hem de marka değeriyle bölgenin tarım ürünleri arasında özel bir konumda yer alıyor.

Muhabir: Leyla Şaştı