Kahramanmaraş’ta etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma, eğitime ve kamu düzenine yönelik tedbirleri beraberinde getirdi. Meteoroloji’den peş peşe gelen uyarıların ardından Kahramanmaraş Valiliği, il genelinde geçerli olmak üzere 23 Ocak 2026 Cuma günü için önemli bir karar aldı. Alınan kararla birlikte hem eğitim faaliyetlerine hem de kamu çalışanlarına yönelik bir günlük ara uygulanacağı duyuruldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den üreticilere 100 milyon TL'lik destek
Kahramanmaraş Büyükşehir'den üreticilere 100 milyon TL'lik destek
İçeriği Görüntüle

Valilik Duyurdu Kahramanmarasta Egitime Ve Kamuya 1 Gunluk Ara

Valilik tarafından yapılan açıklamada, özellikle ulaşımda yaşanabilecek risklerin göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Kar yağışıyla birlikte oluşabilecek buzlanmanın, öğrenciler ve çalışanlar açısından ciddi güvenlik sorunlarına yol açabileceği ifade edildi. Bu nedenle tedbir amaçlı olarak eğitime ara verilmesi uygun görüldü.

Açıklamaya göre, 23 Ocak Cuma günü Halk Eğitim Merkezlerine bağlı tüm kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, e-sınav merkezleri ile kreşler ve gündüz bakımevlerinde eğitim ve faaliyetler durduruldu. Söz konusu kararın yalnızca bir günü kapsadığı, hafta sonu ve sonrasına ilişkin durumun ise hava koşullarına bağlı olarak yeniden değerlendirileceği belirtildi.

Öte yandan, kamu çalışanlarını da ilgilendiren idari izin kararı devreye alındı. Buna göre hamile personel, engelli çalışanlar, ağır kronik rahatsızlığı bulunanlar ile kreşe devam eden çocuğu olan anne ya da babalardan biri ve engelli çocuğu bulunan çalışanlardan biri, 23 Ocak günü idari izinli sayılacak. Valilik, bu uygulamayla hem çalışan sağlığının korunmasının hem de olası trafik kazalarının önüne geçilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri ise Kahramanmaraş genelinde kar yağışının gün boyunca etkili olacağını, özellikle sabah ve gece saatlerinde gizli buzlanma riskinin artacağını ifade etti. Vatandaşlara zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkmamaları, çıkılması halinde ise kış lastiği ve zincir gibi ekipmanların mutlaka hazır bulundurulması çağrısı yapıldı.

Muhabir: Leyla Şaştı