Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde borç nedeniyle icradan satışa çıkarılan 3 tarla için ihale süreci başlıyor. Alimpınar Mahallesi Kayapınarı Mevkii'nde yer alan toplamda yaklaşık 25 bin metrekarelik araziler, Afşin Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından ayrı ayrı açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak. Parsellere ilişkin metrekare, nitelik ve bedel bilgileri belli oldu.
4.934 Metrekare Sulu Tarım Arazisi
İlk taşınmaz 2156 ada 4 parselde yer alıyor ve 4 bin 934 metrekare büyüklüğünde. Bahçe vasfındaki arazinin bir kısmı bahçe, bir kısmı tarla olarak kullanılıyor.
Killi ve iyi durumda olan arazinin eğimi yüzde 1-2 seviyelerinde. Üzerinde taşlık veya çalılık alan yok. Sosyal açıdan güvenli, mahalle yerleşim alanına yakın ve ulaşımı kolay bir konumda. Toplam bedeli 1 milyon 973 bin 780 lira ve yüzde 10 KDV ile satılacak.
İlk artırma 4 Şubat 2026 saat 13:32'de başlayacak ve 11 Şubat'ta sona erecek. İkinci artırma 4 Mart'ta yapılacak.

7.528 Metrekare Kıraç Tarla
İkinci parsel 2192 ada 2 parselde konumlu ve 7 bin 528 metrekare alana sahip. Kıraç tarım arazisi olarak kayıtlı tarlada kuru tarım yapılıyor. Ancak istenirse çevredeki su kaynaklarından sulanabilir durumda.
Geometrik yapısı düzgün olan parselin değeri 1 milyon 129 bin 217 lira. Satışa yüzde 10 KDV uygulanacak.
Artırma 4 Şubat 2026 saat 14:32'de başlayıp 11 Şubat'ta bitecek. İkinci tur 4 Mart'ta gerçekleşecek.
12.526 Metrekare Sulu Tarla
Üçüncü ve en büyük tarla 12 bin 526 metrekare büyüklüğünde ve sulu tarım arazisine müsait durumda.
En yüksek bedele sahip bu parselin takdir değeri 3 milyon 131 bin 705 lira. Yüzde 10 KDV dahil satılacak.
İlk artırma 5 Şubat 2026 saat 10:02'de başlayacak, 12 Şubat'ta sonuçlanacak. İkinci artırma 4 Mart'ta yapılacak.
İLANA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bu haberde sözü edilen içerikler yatırım amaçlı değil, yalnızca bilgi verme amacı taşımaktadır. Lütfen yatırım kararlarını konunun uzmanlarına danışarak veriniz.


