Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan bir poligonda meydana gelen olay, şehir genelinde büyük tedirginlik oluşturdu. İddialara göre, akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen ve göçmen olduğu iddia edilen 18-20 yaşlarındaki bir kişi, poligondan 2 silah ve yüzlerce mermi alarak kayıplara karıştı.

Şehir Genelinde Güvenlik Önlemleri

Olayın ardından emniyet güçleri geniş çaplı arama çalışması başlattı. Şehir merkezinde ve kırsal bölgelerde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, Kamuoyunda bireysel silahlanma ve güvenlik açıkları üzerine kaygılar arttı.

Kahramanmaraş’ta Emniyet Diken Üstünde (1)

İzmir’deki Saldırıyla Aynı Gün Yaşandı

Aynı gün İzmir’de 16 yaşındaki bir saldırganın karakolu basarak 2 polisi şehit etmesi, ülkede güvenlik tartışmalarını daha da alevlendirdi. İki olayın aynı gün içerisinde meydana gelmesi, kamuoyunda “güvenlik zafiyeti” endişelerini artırdı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor.

Kahramanmaraş’ta Girne Caddesi’nde Asfalt Yenilendi
Kahramanmaraş’ta Girne Caddesi’nde Asfalt Yenilendi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Fatma Serap Arslanhan