PUSULA MARAŞ’TAN RAMAZAN’A ÖZEL BİR ATÖLYE ETKİNLİĞİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, Ramazan ayına özel etkinliklerine bir yenisini ekliyor. Gençlerin sosyal, kültürel ve geleneksel değerlerle buluşmasını amaçlayan programlar kapsamında, bu kez "Osmanlı Şerbeti Yapımı Atölyesi" düzenleniyor. Etkinlik, 26 Şubat Perşembe günü, 13.00’te, KAMEK binasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Osmanlı mutfağının önemli lezzetlerinden birini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulacak.

GELENEKSEL LEZZETLER GENÇLERLE BULUŞUYOR
Osmanlı mutfağının tarihi lezzetlerinden şerbet, hem saray mutfağında hem de halk arasında önemli bir yere sahiptir. Bu atölyede katılımcılara şerbetin tarihçesi, kullanılan doğal malzemeler ve doğru yapım teknikleri hakkında bilgiler verilecek. Katılımcılar, uygulamalı eğitimle kendi şerbetlerini hazırlayarak, Ramazan sofralarına özel bir tat ekleme fırsatı bulacaklar.

AK Parti Haftalık Olağan İl Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
AK Parti Haftalık Olağan İl Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
İçeriği Görüntüle

BİR YANİ KÜLTÜREL VE EĞİTİCİ BİR DENEYİM
Atölye, gençlere sadece Osmanlı kültürüne dair bilgi edinme fırsatı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda geleneksel tariflerin ne kadar değerli olduğunu da keşfetmelerini sağlayacak. Bu etkinlik, gençlerin hem eğlenceli hem de eğitici bir deneyim yaşamalarını sağlayacak.

BAŞVURULAR ÇEVRİMİÇİ ALINIYOR
Etkinlik, 17-35 yaş arası gençlere yönelik olup, katılım kontenjanla sınırlıdır. Katılmak isteyen gençler, Pusula Maraş’ın internet sitesi üzerinden çevrimiçi başvuru yapabilirler. Başvuru linki üzerinden başvurular alınmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ