Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda, 6 Şubat depremleri sonrası kurulan geçici barınma alanlarının boşaltılması, kalıcı konutların hak sahiplerine teslim takvimi ve ilin afet sonrası genel durumu ele alındı.

Konteyner Kentlerin Tahliye Takvimi Değerlendirildi

AFAD İl Koordinasyon Toplantısı’nda, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların planlı şekilde kalıcı konutlara taşınması için yürütülen süreç masaya yatırıldı. Kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi, saha koordinasyonunun artırılması ve tahliye sürecinin vatandaşların mağduriyet yaşamadan tamamlanması hedeflendi.

Sosyal Destek ve Kurumlar Arası İş Birliği Ön Planda

Toplantıda, konteyner tahliyesine paralel olarak depremzedelere yönelik sosyal desteklerin artırılması gerektiği vurgulandı. Kurumlar arasında etkin iletişim ve hızlı karar alma mekanizmalarının güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Alkollü Otobüs Şoförü Korku Saçtı! Bariyerlere Saplanan Araçta 2 Yaralı
Alkollü Otobüs Şoförü Korku Saçtı! Bariyerlere Saplanan Araçta 2 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Vatandaşların Mağduriyet Yaşamaması İçin Hassasiyet Çağrısı

Toplantının sonunda, afet yönetimi sürecinde hızlı ve koordineli hareket etmenin önemine dikkat çekildi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına tüm kurumların görev ve sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Kahramanmaraş’ta kalıcı konutların teslim süreci devam ederken, konteyner kentlerdeki tahliyelerin belirlenen takvime göre yürütülmesi planlanıyor.

Muhabir: Orhan Karaçalı