Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı köylerde inşa edilen yeni konut projeleri sona yaklaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Vali Mükerrem Ünlüer, kırsal mahallelerdeki çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Yerinde Dönüşüm Devam Ediyor

Bulanık, Yusufhacılı ve Peynirdere mahallelerinde sürdürülen projeleri gezen heyette, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz, KASKİ Genel Müdürü Necati Çalık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin de yer aldı. Ekipler, inşaat süreciyle ilgili son durumu aktarırken, vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Görgel ve Ünlüer, bölge halkının taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini not aldı.

Kahramanmaraş'ta Köy Evleri Tamamlanma Aşamasında (2)

Aileler Yeni Evlerine Kavuşuyor

Program kapsamında Peynirdere Mahallesi’nde yerinde dönüşüm projesiyle yeni evlerine taşınan Aliko ailesi ziyaret edildi. Görgel ve Ünlüer, aileye hayırlı olsun dileklerinde bulunarak vatandaşların her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Kahramanmaraş'ta İki Bulvar 1 Ay Süreyle Trafiğe Kapanıyor
Kahramanmaraş'ta İki Bulvar 1 Ay Süreyle Trafiğe Kapanıyor
İçeriği Görüntüle

“Güvenli ve Modern Yaşam Alanları Kuruluyor”

Başkan Fırat Görgel, köy evleri projelerinin, şehir genelinde güvenli ve modern yaşam alanları oluşturduğunu belirterek, “Devletimizin desteğiyle yürütülen bu projeler, hemşehrilerimizin konforlu bir yaşama kavuşmasını sağlayacak. Valimizle birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Bu evler tamamlandığında şehrimizin her köşesinde daha güvenli konutlar yükselecek,” dedi.

Kahramanmaraş'ta Köy Evleri Tamamlanma Aşamasında (1)

“Deprem Sonrası Yeniden Doğuşun Sembolü”

Vali Mükerrem Ünlüer ise köy evlerinin, deprem sonrası yeniden inşa sürecinde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Vatandaşların ihtiyaçlarının titizlikle karşılandığını ifade eden Ünlüer, çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

Köy sakinleri ise yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Muhabir: Esra Akçakale