Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, "Aile ve Nüfus On Yılı" vizyonu çerçevesinde düzenlenen iftar programı, şehit yakınları ve gazileri Kahramanmaraş’ta buluşturdu. 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik, Kahramanmaraş’ta özel bir salonda yoğun katılım ile yapıldı. İftara şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra il protokolü, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

D J I 20260219181727 0124 DBirlik ve Beraberlik Vurgusu Yapıldı

Program öncesinde, davetlilerle yakından ilgilenildi ve iftar öncesi kısa bir sohbet gerçekleştirilerek, programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Oruçların açılmasının ardından dualar edildi. Şehitler rahmetle anılırken, gazilere sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulunuldu. Katılımcılar, etkinlik sonrası bir araya gelip hatıra fotoğrafları çektirdi.

Vali Ünlüer’den Anlamlı Mesajlar

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaptığı konuşmada, "Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in milletimize, İslam alemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" diyerek, şehit ve gazi ailelerine olan desteğin devletin her zaman devam edeceğini belirtti.

Ünlüer, şehit ve gazi ailelerinin bu vatan için en ağır bedelleri ödemiş kişiler olduklarına dikkat çekti. "Sizler, bu vatan için en ağır bedelleri ödemiş, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip ailelersiniz. Devletimiz her zaman yanınızda olmaya devam edecektir" dedi.

D J I 20260219182000 0134 DGüçlü Bir Millet İçin Birlik Şart

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü bir millet olmanın temelinin, güçlü bir toplumsal yapıya dayandığını ifade ettiğini hatırlatan Ünlüer, "Bu anlayışla, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya, her zaman yanlarında olmaya ve desteklemeye yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir" diye ekledi.

Ramazan Ayı Birlikteliği Pekiştiriyor

Ünlüer, Ramazan ayının sadece oruç tutmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştirdiğini belirterek, gönül sofralarının bu bağları daha da güçlendirdiğine vurgu yaptı. "Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur" şeklinde konuştu.

Yeni Yılın İlk Ayında Kahramanmaraş'ta Konut Satışlarında Canlılık Sürüyor
Yeni Yılın İlk Ayında Kahramanmaraş'ta Konut Satışlarında Canlılık Sürüyor
İçeriği Görüntüle

D J I 20260219181410 0119 DTarihe Saygı ve Şehitlerimize Minnet

Vali Ünlüer, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."

Muhabir: İsmail Topal