Adana güne yağmurlu başladı, yollarda su birikintileri oluştu
Adana güne yağmurlu başladı, yollarda su birikintileri oluştu
İçeriği Görüntüle

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde etkili olan kar yağışı, belediye ekiplerini harekete geçirdi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte sahaya inen Saimbeyli Belediyesi ekipleri, vatandaşların güvenliği için karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe merkezindeki kamu kurumları, okul ve hastane önleri ile ana cadde ve sokaklarda yoğun bir çalışma başlatıldı.

Karla Mücadele Ajans344 (2)-1

Belediye Başkanı Mahmut Dal Sahada

Belediye Başkanı Mahmut Dal'ın koordinasyonunda çalışmalarını yürüten ekipler, kar yağışının durması ve hava şartlarının düzelmesi sonrası oluşabilecek buzlanma riskine karşı önlem aldı. İş makinelerinin de desteği ile ana arterlerde ve ara sokaklarda titizlikle yürütülen tuzlama çalışmaları, vatandaşların ulaşım güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Karla Mücadele Ajans344 (1)

"Önceliğimiz Vatandaşlarımızın Güvenliği"

Belediye yetkilileri, önceliklerinin vatandaşların sağlığı, güvenliği ve huzuru olduğunu vurguladı. Çalışmaların hava şartlarına bağlı olarak kesintisiz devam edeceği bilgisini paylaşan yetkililer, özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürücüleri ve yayaları daha dikkatli olmaya çağırdı. Karla mücadele çalışmalarının, olası yeni yağışlara karşı da hazırlıklı olacak şekilde planlandığı ifade edildi.

Kaynak: İHA