Burdur’un Bucak ilçesi Çukur Mahallesi’nde, kullanılmayan bir kerpiç evin yan duvarı aniden çöktü. Gece saatlerinde meydana gelen çöküş, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Duvardan gelen güçlü ses üzerine mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Kerpiç Evin Duvarı Gece Aniden Çöktü, Çevreye Güvenlik Önlemi Alındı Ajans344 (1)

Oto hırsızlığı ve mühür bozma olayının 2 şüphelisi tutuklandı
Oto hırsızlığı ve mühür bozma olayının 2 şüphelisi tutuklandı
İçeriği Görüntüle

İtfaiye ve Polis Ekipleri Olay Yerine Gitti

İhbarın ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerine ulaşarak ilk incelemeleri gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde çökme nedeniyle herhangi bir yaralanma yaşanmadığı tespit edildi. Sağlık ekipleri, gerekli olmaması üzerine bölgeden ayrıldı.

Çevre Güvenliğe Alındı

İtfaiye ve polis ekipleri, çöken duvarın etrafında güvenlik önlemi aldı. Civardaki vatandaşların olay yerine yaklaşmaması için gerekli ikazlar yapıldı ve bariyerler çekildi. Kerpiç evin genel durumu da kontrol edilerek, olası yeni çökmelere karşı önlem amaçlı tedbirler uygulandı.

Çökme Nedeni Araştırılıyor

Duvardaki çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. İlgili birimler, yapının yaşı, malzeme yıpranması veya dış etkenlerin çökmeye sebep olup olmadığını araştırıyor. Yetkililer, benzer yapıların bulunduğu diğer bölgelerde de kontroller yapılması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların, özellikle metruk veya bakımsız yapılara karşı dikkatli olması tavsiye edildi.

Kaynak: İHA