İstanbul’un Üsküdar ilçesinde sabah saatlerinde Marmaray Üsküdar istasyonunda meydana gelen olay, tren seferlerinde aksamalara neden oldu. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, bilinmeyen bir sebeple raylara atlayarak yaşamına son verdi. Olayın ardından Marmaray seferleri geçici süreyle durduruldu.
Ekipler Hızla Olay Yerine Sevk Edildi
Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ray hattında yapılan incelemelerin ardından ekipler, güvenlik önlemleri alarak hattın yeniden trafiğe açılması için çalışma başlattı.
Marmaray Yönetiminden Açıklama Geldi
Marmaray’dan yapılan resmi açıklamada, “Sayın yolcularımız; Marmaray Üsküdar istasyonunda meydana gelen üzücü bir olay nedeniyle trenlerimiz tek hat üzerinden işletilmekte olup seferler gecikmeli olarak yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, yolcuların bilgilendirilmesi ve seferlerin düzenlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Seferler Yeniden Başladı
Saat 17.00 itibarıyla yapılan ikinci açıklamada, Marmaray seferlerinin çift hat üzerinden yeniden işletilmeye başlandığı duyuruldu. Yetkililer, gecikmelerin kademeli olarak normale döneceğini ve seferlerin kontrollü şekilde devam edeceğini bildirdi.
Vatandaşlardan Duyarlılık Çağrısı
Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşları dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti. Olay, istasyon çevresinde bulunan yolcular arasında büyük üzüntü yarattı.


