Kahramanmaraş’ta Ramazan ayının manevi iklimi, gençlere yönelik kültürel etkinliklerle daha da anlam kazanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren gençlik markası Pusula Maraş, bu kapsamda Ramazan’a özel “Osmanlı Şerbeti Yapım Atölyesi” düzenledi. Sosyal ve kültürel değerleri merkeze alan etkinlikte gençler, Osmanlı mutfağının asırlık lezzetlerinden biri olan şerbetin tarihçesini öğrenirken, geleneksel tarifin inceliklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Program, hem öğretici içeriği hem de samimi atmosferiyle dikkat çekti.

RAMAZAN’A ÖZEL OSMANLI ŞERBETİ YAPIM ATÖLYESİNE YOĞUN İLGİ
Pusula Maraş tarafından düzenlenen Ramazan’a özel Osmanlı Şerbeti Yapım Atölyesi, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte uzman eğitmen eşliğinde şerbet kültürünün tarihsel serüveni ele alındı. Osmanlı döneminde saray mutfağından halk sofralarına kadar uzanan şerbet geleneğinin, yalnızca bir içecek değil aynı zamanda bir ikram ve paylaşma kültürü olduğu vurgulandı.
Atölyede şerbet yapımında kullanılan doğal ve aromatik malzemeler tek tek tanıtıldı. Tarçın, karanfil ve hibiskus gibi içeriklerin lezzet üzerindeki etkisinin yanı sıra sağlık açısından taşıdığı özellikler de aktarıldı. Doğru ölçü, kaynatma süresi ve demleme teknikleri detaylı şekilde anlatıldı. Gençler, teorik bilgilerin ardından uygulamalı aşamaya geçerek kendi şerbetlerini hazırladı.

GENÇLER GELENEKSEL LEZZETİ KENDİ ELLERİYLE HAZIRLADI
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan Osmanlı şerbetini kendi elleriyle hazırlayan gençler, hem keyifli hem de öğretici bir süreç yaşadı. Atölye çalışması, yalnızca bir tarif uygulaması olmanın ötesine geçerek kültürel mirasla bağ kurma imkânı sundu.
Hazırlanan şerbetler şişelenerek katılımcılara teslim edildi. Böylece gençler, öğrendikleri geleneksel tarifi aileleriyle paylaşma ve Ramazan sofralarına kendi emekleriyle hazırladıkları lezzeti taşıma fırsatı buldu. Etkinlik boyunca paylaşma ve birlik duygusu ön plana çıktı.

PUSULA MARAŞ GENÇLİK ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDİYOR
Pusula Maraş’ın Ramazan ayına özel düzenlediği Osmanlı Şerbeti Yapım Atölyesi, katılımcılardan olumlu geri dönüş aldı. Gençler, kültürel değeri yüksek bu tür organizasyonların hem öğretici hem de motive edici olduğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinliklerin Ramazan ayı boyunca farklı içeriklerle devam edeceği belirtildi. Gençlere yönelik sosyal ve kültürel projelerle şehirdeki birlik, beraberlik ve dayanışma atmosferinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ




